Bilećki odbornici posle burne diskusije usvojili nacrt rebalansa budžeta | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Bilećki odbornici posle burne diskusije usvojili nacrt rebalansa budžeta

Izvor: Herceg TV | Foto: MH | Datum:10.12.2015.

Bilećki odbornici nakon više od mjesec dana zasjeli su u odborničke fotelje. U toku je 20-o redovno zasijedanje Skupštine opštine Bileća.


A na početku zasijedanja načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić predložio je dopunu dnevnog reda dodavanjem tačke u okviru koje bi se razmatrala odluka o kreditnom zaduženju opštine. Nezvanično bilećkoj opštinskoj kasi treba 1.000.000 maraka. Dok se u ostalim opštinama razmatra nacrt budžeta za 2016 bilećki odbornici se bave razrešenjima i imenovanjima. Na dnevnom redu je razrešenje vršioca dužnosti sekretara SO Bileća, načelnika za opštu upravu, vd načelnika za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove, članove Opštinske izborne komisije, direktora JU Dječiji vrtić Bileća...

Svađe, replike, uvrede, zamjerke uz humor slika je 20 zasijedanja bilećkog parlamenta. Posle burne rasprave i negodovanja opozicionih odbornika usvojem je nacrt rebalansa budžeta za 2015 godinu. U izlaganju nacelnice za finansije Nataše Mitrić receno je da je rebalansirani budžet od planiranog manji za oko 24 000 marala. Odbornik SRS RS Obren Samardžić rekao je za Herceg TV da je rebalans čista igra brojki i lijepo upakovan. Samardžić je u diskusiji našao zamjerke u radu načelnika Aleksića što je izazvalo burnu raspravu među odbornicima. Nakon burne rasprave Skupština opštine Bileća usvojila je predloženi nacrt rebalansa budžeta za 2015-u godinu.

Odbornici su vodili raspravu i po četvrtoj tački dnevnog reda koju je predlozio načelnik opštine Miljan Aleksić, odluka o kreditnom zaduzenju od milion maraka. Načelnik je u obrazlozenju za novi kredit rekao da je kredit neophodan i realan da bi se isplatilo sve što je zaostalo u budžetu. Sa kreditom se rešava mnogo stvari istakao je Aleksić. Nakon rasprave odluka o kreditnom zaduženju je usvojena, a slijedi rasprava o razrešenjima funkcionera opštine Bileća.

U toku dana donosimo više informacija.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: