Održana 23. redovna sjednica SO Gacko | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Održana 23. redovna sjednica SO Gacko

Izvor: Radio Gacko | Datum:29.02.2020.

Za dnevni red 23. redovne sjednice SO-e Gacko, koja je počela juče u 10 časova planirano je bilo 10 tačaka. Sindikalna organizacija JP „Vodovod“ a.d. Gacko, dopisom upućenom predsjedniku SO-e, zatražila je da se u dnevni red ovog skupštinskog zasjedanja uvrsti „Stanje u Vodovodu“, što je prema riječima predsjednika opštinskog parlamenta Jovana Kovačevića, skupštinski Kolegijum odbio da prihvati, kako je obrazloženo, zbog nepripremljenog materijala.

Da se predloženi dnevni red dopuni i tačkom „Stanje u JP „Vodovod“ isključivi su bili odbornici opozicije. Zamjerili su, takođe, zbog čega se na dnevnom redu nisu našle kapitalne investicije za godinu koja je u toku, program uređenja gradskog građevinskog zemljišta i brojne druge teme od vitalnog značaja za život lokalne zajednice.

Milimirka Govedarica /SNSD/ je zatražila informaciju o zapošljavanju djece poginulih boraca VRS i ukazala na nepravilnosti po tom pitanju, odnosno da se ovoj djeci ne daje prioritet u pogledu zaposlenja iako je to, kako je rekla, bio zaključak jedne od sjednica SO-e.

Siniša Šuković /SNSD/ je zatražio da se sa predloženog dnevnog reda povuku tačke 3. i 9. zbog proceduralnih propusta. Takođe je zatražio da se formiraju Anketni odbori koji će prikupiti informacije o radu preduzeća „Komus“ i „Vodovod“ Gacko kao i informaciju o kršenju prava radnika u pojedinim preduzećima i ustanovama u ovoj opštini.

Nešto više od sat vremena je potrošeno na usaglašavanje dnevnog reda a kada se pristupilo glasanju nezadovoljni su bili odbornici opozicije koji su i napustili skupštinsku salu. U ime kluba odbornika SNSD Vasilije Lažetić je rekao, da zbog toga što nisu usvojeni njihovi zahtjevi, ne žele dalje da učestvuju u radu skupštine. Ipak, treba reći da su se po jednom pitanju saglasili svih 18 prisutnih odbornika, a to je da se sa dnevnog reda povuče tačka 9. Kalendar dešavanja u kulturi u opštini Gacko u 2020. godini.

Odbornici pozicije su nastavili rad i jednoglasno usvojili Zapisnik sa 22.redovne sjednice SO- e Gacko, održane 27. decembra, 2019. god kao i Izvještaj o radu SO-e Gacko za 2019. god. U Izvještaju je precizirano da je programom rada SO-e Gacko za prethodnu godinu planirano razmatranje 52 tačke od kojih je realizovano 47. U protekloj godini odbornici su usvojili 30 odluka i 61 zaključak.

Jednoglasno je usvojen i Izvještaj o radu radnih tijela SO-e Gacko za prošlu godinu i Informacija o radu Mjesnih zajednica za 2019. godinu.

Usvojen je, takođe, i prijedlog Odluke o strategiji razvoja lokalnih puteva i ulica na području opštine Gacko za period 2018 – 2028 godina. Potom je nastupila polučasovna skupštinska pauza.

Na dnevnom redu našao se i Nacrt Odluke o načinju organizovanja,upravljanja i korišćenja javnih parkirališta u opštini Gacko i usvojen je svim glasovima prisutnih odbornika skupštinske većine.

Zeleno svjetlo odbornika dobio je i Prijedlog Studije opravdanosti otvaranja Dnevnog centra za stara lica ili Doma za stara lica kao i Prijedlog za unapređenje pronatalitetne politike na području opštine Gacko.

Odborničkih pitanja, ovaj put, nije bilo pa je tako završeno još jedno skupštinsko zasjedanje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: