Skupština opštine Gacko tokom prošle godine radila u demokratskoj atmosferi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Skupština opštine Gacko tokom prošle godine radila u demokratskoj atmosferi

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:06.03.2020.

Na 23. redovnom zasjedanju Skupštine opštine Gacko usvojen je Izvještaj o radu ovoga tijela za 2019. godinu. Tokom protekle godine Skupština opštine održala je šest redovnih zasjedanja. Od 52 tačke planirane Programom rada, u protekloj godini realizovano je 47 tačaka ili 90%, dok pet planiranih tačaka nije realizovano. Program rada je značajno proširen, imajući u vidu činjenicu da je na dnevnom redu Skupštine u 2019. godini bilo 98 tačaka.

Skupština je donijela najvažnije dokumente iz oblasti socijalnog zbrinjavanja, razvoja opštine i uređenja.

Sva zasjedanja su protekla u demokratskoj atmosferi i međusobnom uvažavanju političkih partija koje je čine. Kako je istakao predsjednik, Jovan Kovačević, Skupština opštine Gacko jedan je od svijetlih primjera kako treba da funkcioniše i radi jedan lokalni parlament.

„I tokom protekle godine pokušali smo da se bavimo suštinskim stvarima, a ne ličnim promocijama. Svi odbornici su bili na visini, i čini mi se da je to sve vrijeme krasilo i zasjedanja tokom prošle godine. Naravno, građani odlučuju o tome da li je skupština bila na visini zadatka. I pored odnosa pozicija – opozicija koji vlada u svakom parlamentu, naša Skupština je bila potpuno otvorena i davala je mogućnost svim političkim partijama ili pojedincima da kandiduju svoje ideje, iznesu stavove i prijedloge. Različitih mišljenja i nezadovoljstava je bilo, oni su sastavni dio svake lokalne skupštine, ali sama atmosfera i poštovanje institucija bili su na nivou“, rekao je Kovačević.

Redovno je zasijedao i kolegijum Skupštine, u funkciji priprema i dogovora oko utvrđivanja dnevnog reda kao i termina za održavanje sjednica. Tokom prošle godine održano je 10 takvih sjednica.

„Bez obzira što se ove godine ulazi u vrijeme izborne kampanje, mi ćemo znati da se izdignemo iz svih dnevno-političkih i stranačko-promotivnih tema i suštinski znati iskazati poštovanje prema parlamentu. Po mom dubokom ubjeđenju, institucije su najvažnije i starije kako od nas pojedinaca tako i političkih partija. Nadam se da ćemo u sličnom tonu kao i do sada završiti ostatak zasjedanja u ovom sazivu, kroz uzajamno uvažavanje političkih partija koje su u njoj zastupljene“, zaključio je Kovačević.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: