Govedarica: Izvršiti reviziju u RiTE Gacko | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Govedarica: Izvršiti reviziju u RiTE Gacko

Datum:02.04.2015.

Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske tražiće od Odbora za reviziju, uz pripremljenu dokumentaciju, da Glavna služba za reviziju javnog sektora izvrši reviziju poslovanja u Rudniku i termoelektrani Gacko, najavio je šef ovog kluba Vukota Govedarica.

Govedarica: Izvšiti reviziju u RiTE GackoGovedarica je naveo da je Termoelektrana /TE/ Gacko prošle godine u završnom izvještaju objavila gubitak od 10 miliona KM, ali da je taj gubitak mnogo veći.

"U TE Gacko u 2009. godini samo za plate zaposlenih bilo je potrebno manje od 30 miliona KM, a 2014. godine više od 50 miliona KM", rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je u 2009. godini za plate zaposlenih u sistemu "Elektroprivrede Republike Srpske" bilo potrebno 138 miliona KM, a u 2014. godini 234 miliona KM.

Govedarica je upitao da li će Vlada Srpske provesti Ekonomsku politiku koja u poglavlju "Reforma javnih preduzeća" definiše odgovornost za postignute rezultate, te da li će biti optimalnog smanjenja broja radnika i da li će plate zaposlenih u javnim preduzećima biti izjednačene sa platama zaposlenih u organima uprave.

On smatra da je jedini razlog najavljenog poskupljenja električne energije gubitak koji je "Elektroprivreda" napravila u 2014. godini, jer na taj način "pokriva" prošlogodišnje i tekuće troškove iz poslovanja.

Govedarica je rekao da će SDS dokumentaciju koju ima u vezi sa poslovanjem preduzeća iz sistema "Elektroprivrede" dostaviti Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske.


Izvor: SRNA


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: