Ko će biti kandidat opozicije za gradonačelnik Trebinja? | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ko će biti kandidat opozicije za gradonačelnik Trebinja?

Izvor: ATV | Foto: ATV | Datum:08.05.2020.

Predizborna bura na jugu se već uveliko zatalasala, počele su političke zavrzlame, tačnije opoziciona prepucavanja. Do razmišljanja ko će biti kandidat opozicije za gradonačelnika Trebinja još se nije stiglo. Ta tema na red ne može doći jer se rat vodi za mjesto lidera trebinjske opozicije. Poslije niza uvreda, pogdnih riječi i niskuh udaraca koplja su ponovo ukrstili poslanik Nebojša Vukanović i "knez" Rodoljub Drašković. Ko će opozicionu krunu staviti na glavu ne znaju ni aktuelni opozicionari.

Niko od aktuelnih trebinjskih opozicionara danas nije želio da daje izjave. I sami priznaju da im nije jasno šta se dešava i kažu da ne znaju kako će izaći iz ovog vrzinog kola.

Na Fejsbuku se oglasio PDP-ov narodni poslanik iz Trebinja. Ljubiša Krunić je Draškoviću poželio dobrodošlicu u politčke vode ali i rekao da ne podržava sve njegove ideje.

"Njegova, ne sumnjam, dobra namjera da razgovara i da se dogovara sa predstavnicima svih političkih organizacija. To već posmatram sa rezervom, jer sam ubijeđen da se sa SNSD-om, ne može i ne smije razgovarati ni dogovarati. To je nepobitna činjenica i žao mi je što tu nisam saglasan sa gospodinom Draškovićem", izjavio je Ljubiša Krunić, PDP Trebinje.

Na kneževe pisanije i Vukanovićeve samovijerene poruke da je on prvi trebinjski opozicionar vladajući se ne obaziru. U trebinjskom SNSD-u kažu da su zajedno sa svojim koalicionim partnerima odavno spremni za predstojeće izbore.

"Nama nije bitno ko će biti opozicioni kandidat. Mi ćemo kao i do sada  zajedno sa našim koalicionim partnerima biti jedinstveni imaćemo svog kandidata za gradonačelnika. Imamo jasne političke programe, ideje i ciljeve kao i kadar koji će da ih provede", ističe Srđan Simović, potpredsjednik GO SNSD Trebinje.

Bilo kako bilo ostaje nam da vidimo hoće li hercegovački knez skinuti krunu pred Vukanovićem i preći preko iznesenih uvreda kojim ga narodni poslanik često obasipao iz skupštinskih klupa. Da su izbori sutra opozicija u Trebinju bi očito u dvije kolone. Ipak nisu, ostaje nam da preživimo vrelo političko ljeto.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: