Sjednica fočanskog parlamenta nakon tromjesečne pauze | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Sjednica fočanskog parlamenta nakon tromjesečne pauze

Izvor: Radio Foča | Datum:29.05.2020.

Nakon tromjesečne pauze, zbog vanrednog stanja i mjera zaštite od virusa korona, sjednica fočanskog parlamenta biće održana idućeg četvrtka, 4. juna, najavljeno je iz lokalne uprave.

Skupština će se preseliti iz čitaonice Centra za kulturu i informisanje u salu Gradskog pozorišta, koja omogućava držanje propisanog rastojanja između odbornika.

Na predloženom dnevnom redu su 44 tačke.

Odbornici će se upoznati sa preduzetim mjerama i aktivnostima u vrijeme vanrednog stanja, razmatraće izvještaje o izvršenju budžeta i potrošnji budžetske rezerve za prošlu godinu, te informaciju o kreditnom zaduženju.

Na predloženom dnevnom redu je i nacrt strategije razvoja lokalnih puteva i ulica za period 2020-2029. godina.

Odbornici bi trebalo da usvoje izmjene i dopune odluke o zaštiti izvorišta „Lučka vrela“, izvorišta „Česme“ i vodovoda, kao i izmjene i dopune odluke o kućnom redu u stambenim zgradama.

Pred odbornicima će se naši izvještaji opštinskih inspekcija, te izvještaji i programi rada opštinskih ustanova- Centra za kulturu i informisanje, Doma zdravlja, Apoteke, Centra za socijalni rad, Muzeja „Stara Hercegovina“ i Turističke organizacije.

Za dnevni red 38. redovne sjednice predloženo je više informacije, među kojima i informacija o istraživačkim radovima nalazišta ruda olova i cinka i pripremama za njihovu eksploataciju na području Čelebića.

Skupštinsko zasjedanje počeće u 9.00 časova.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: