Kako je opozicija dogovorila ime kandidata i na koga Stanković može da računa? | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Kako je opozicija dogovorila ime kandidata i na koga Stanković može da računa?

Izvor: Hercegovina pres | Datum:14.07.2020.

Ilija Stanković je opozicioni kandidat za gradonačelnika Trebinja. On će ispred SDS – a, PDP – a i Nebojše Vukanovića u izbornu trku. Ali, kako sada stvari stoje, mogao bi da trči usamljen, kao što se desilo i Saši Borjanu prije godinu i kusur.

Dobio je Stanković formalnu podršku pobrojanih partija i na papiru to sve ne izgleda loše. Ugledan Trebinjac u zrelim godinama sa istinskom podrškom opozicionog bloka bio bi dostojan protivnik kandidatu sedam vladajućih partija.

Ipak, Stanković nije bio izbor većine opozicionog bloka. O tome je javno progovorio prvi Nebojša Vukanović. On je na svom video blogu poručio jasno SDS – u da nije zadovoljan svojim statusom i da je od kapitena opozicije postao sporedna uloga.

Iako je dao formalnu podršku Stankoviću jer nije imao kud, Mirko Ćurić ili neko drugi iz SNSD – a ne dolaze u obzir, Vukanović je najavio da će više vremena ubuduće provoditi u Banjaluci nego u Hercegovini jer, kako kaže, Draško i Jelena trebaju njegovu pomoć i podršku u borbi za prestonicu Srpske.

Samim tim poručio je diskretno opozicionom bloku u Trebinju da se na njega ne oslanja previše u ovoj kmpanji, ali i nešto mnogo značajnije – napravio je otklon od SDS – a kome konstantno poručuje da se mora osloboditi “starih i istrošenih političara” i približio se PDP – u koji mu je kako saznajemo ponudio mjesto na poslaničkoj listi na opštim izborima 2022. godine.

Vukanović će svojim, dobro utabanim stazama. Koliko će od toga koristi imati Stanković vidjećemo.

Stanković nije ni prvi izbor HNP – a, ali sve je bolje od Vukanovića saznajemo iz ovog pokreta, koji još nije dao zvaničnu podršku kandidatu opozicije i za sada se vodi kao treća opcija.

PDP je trenutno blizak HNP – u, ali rasut i podijeljen neće imati preveliku ulogu u ovoj izbornoj trci.

Ostaje SDS. Stanković će imati podršku ove partije kao njihov član, nekadašnji funkcioner i odbornik.

Da li će mu to biti dovoljno?


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: