Ko kome drži stranu- S knezom uvijek sa oprezom | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ko kome drži stranu- S knezom uvijek sa oprezom

Izvor: Trebinje Danas | Foto: Trebinje Danas | Datum:28.07.2020.

Izbori bi trebali da budu održani u novembru, ali kampanja uveliko teče. Svako to radi na svoj način.

Svaka izborna godina, posebno kada su lokalni izbori u pitanju, liči jedna na drugu i, uglavnom, ne donosi ništa novo što bi bilo posebno vrijedno pomena. Ponekad „klicne“ neko novo ime na listama, ali se uklopi u postojeću situaciju i brzo se marginalizuje.

Možda ove godine bude manje iznošenja „prljavog veša“ od strane političkih konkurenata, pa bi i to bio pomak.

U ovoj izbornoj godini Rodoljub Drašković i njegov Hercegovački narodni pokret imaće ulogu- na jednoj ili drugoj strani.

Koju će Drašković da izabere to još nije izvjesno. Prvo je, dramaturški, iskritikovao vlast u Republici Srpskoj da je, iako je to radio i ranije, ovoga puta bilo znatno uvjerljivije i izgledalo da nikada više neće biti blizak toj političkoj strukturi. Uveliko je „kovao“ planove za Hercegovinu i u javnosti se pojavljivao sa opozicionim političarima.

Čak se pojavilo i zajedničko ime za gradonačelnika Trebinja ispred SDS-PDP –HNP , a to je Ilija Stanković .

I rekli bi to je to. Međutim, ovih dana, ako se pažljivo prate Draškovićeva pojavljivanja u javnosti vidljivo je da više nije toliko udaljen od onih koje je relativno nedavno „ispljuvao“ i gotovo rekao- nikad više sa njima.

Da li mu je sada ponovo potrebna „bliskost“ sa vladajućom strukturom u gradu, samim tim i Republici Srpskoj i da li će ponovo uspjeti da zadobije naklonost onih sa kojima se javno „rastao“?

Možda će i jedna od potencijalnih lokacija za gradnju aerodroma u Trebinju koja se nalazi u blizini Draškovićevog Grada sunca, ali i njegovog dvorca biti razlog da pokuša da „ispegla izgužvan“ odnos sa onima koji su mu, prije njegovih oštrih kritika, izlazili u susret, davali brojne benefite, pa čak ga proglasili i knezom, a koje je on javno i kategorično odgurnuo kada mu više nisu odgovarali ili kada mu nešto od njegovih želja nisu ispunili

Drašković, u maniru velikog privrednika, sjajno igra svoju ulogu i stvari okreće na onu stranu koja njemu odgovara.

Od kada je biznis proširio na ovaj dio Srpske tako se ponaša. Sada je samo sve to „garnirao“ osnivanjem političkog pokreta u Hercegovini koji mu može biti sjajno „oruđe“ u njegovim konstantnim manipulacijama.

Da li će, ko, kako i zašto „nasjesti“ na još jedan dobro osmišljen Draškovićev potez neće dugo ostati nepoznato. Izbori se bliže, a sa njima stižu i odgovori na neke od nepoznanica koje se tiču kneza od Hercegovine.

Jedno je sigurno- on zna zašto, kada i u koju svrhu raskida postojeća i sklapa nova partnerstva sa političarima na ovom prostoru. Da li i ta druga strana, a bilo ih je više, smišljeno povlači potez kao odgovor na Draškovićev i ko će tu koga nadmudriti- oni jedni druge ili.... pitanje je od „milion dolara“.

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: