Evo ko ima najviše šanse za izbornu pobjedu u Hercegovini | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Evo ko ima najviše šanse za izbornu pobjedu u Hercegovini

Izvor: Hercegovina press | Datum:14.08.2020.

Ako je vjerovati nezvaničnim i neslužbenim rezultatima anketa koje se pojavljuju u poslednje vrijeme ovi lokalni izbori u Hercegovini ne bi trebalo da donesu veliku neizvjesnost. Prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja najzanimljivije bi moglo da bude u Ljubinju gdje nema velike koalicije, jasnih politika, ali ima mnoštvo kandidata – a svoje prijedloge za nečelnika dali su SPS, DNS, SNSD i SDS.

Trebinje je i dalje neosvojiva tvrđava SNSD – a, a Gacko SDS – a. Tako će izgleda i ostati.

Gradonačelnik Mirko Ćurić dobio je podršku osam političkih partija, a rejting mu svakodnevno raste, te se očekuje da će osvojiti čak 70 odsto glasova u Trebinju. Ćuriću i SNSD – u na ruku ide i situacija u opoziciji koja se nekako uspjela dogovoriti oko zajedničkog kandidata, ali je posao sa sastavljanjem odborničkih lista, ispostavilo se, daleko teži. Neki su odustali na pola puta pa će imati nekompetne odborničke liste, neki su i dalje u potrazi za kandidatima iako vrijeme za predaju curi. Činjenica je da nisu uspjeli animirati dovoljno ljudi i da zvučnih imena u opozicionim redovima gotovo da i nema.

Mjesta sumnji u izbornu pobjedu SNSD – a sve je manje i u Nevesinju. Tamo je potpisan koalicioni sporazum, takođe osam političkih subjekata kojima će, sve su prilike izbornu trku olakšati i protivnik.

Dok su SNSD i njegov kandidat Milenko Avdalović na crti očekivali perjanicu nevesinjskog SDS- a, Jovana Vasiljevića on je odlučio da izbjegne stres i neizvjesnost te sebi obezbijedio mjesto nosioca izborne liste i siguran prolazak. Vrućeg krompira uhvatio se Milovan Cvijetić koji je zaposlen u Opštini Nevesinje kao inspektor i predsjednik Sindikalne organizacije radnika. Cvijetić se nije kalio u politici, manjka mu iskustvo i autoritet, a u stranci mu do sada nisu davali povjerenje niti je bio na rukovodećim pozicijama.

Tako će sve su prilike SNSD i u ovoj opštini da izdominira i osvoji još jedan mandat.

Kao što je Trebinje već sigurno utvrđenje SNSD – a, u Gacku dominira SDS. I ovoga puta u izbornu trku će sa svojim veteranom Milanom Radmilovićem koji ne zna za izborni poraz, a svi pokazatelji govore da mu kampanja i ne treba i da će nastaviti neprikosnoveno da vlada ovom hercegovačkom opštiinom.

U Bileći bi moglo biti zanimljivo. Kec u rukavu vladajućih je privrednik Nenad Vukoje, ali to im neće biti dovoljno da zadrže vlast u ovoj opštini ako dobro ne zasuču rukave i ne nađu način da pokriju minuse u koje su doveli Bileću. Da sastavi program i plan kako da Bileću izvede iz krize neće biti lako Veselinu Vujoviću, koji će, izvjesno je, na crtu Vukoju. Ipak, njegova kampanja vrlo vjerovatno će se zasnivati na kritici onih koji su do sada vladali, a imaće šta da kaže. I bez ideje i jasnog plana za sada je ozbiljniji kandidat od Vukoja.

Nenad Abramović je ime koje je i dalje najzvučnije u Berkovićima i ima najviše izgleda da ponovo bude prvi čovjek ove istočnohercegovačke opštine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: