Vučurević pozvao radnice Novoteksa da zajedno traže obećano | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vučurević pozvao radnice Novoteksa da zajedno traže obećano

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:08.02.2016.
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević pozvao je danas radnice nekadašnjeg Novoteksa da od predsjednika RS Milorada Dodika traže da ispuni predizborno obećanje iz 2010. godine – da će im pokloniti akcije ovog preduzeća kada ono bude ponovo u vlasništvu Republike Srpske.

On je rekao da će, ako bude trebalo, lično predvoditi radnice u ovom zahtjevu.

novoteksVučurević je danas, reagujući na izjavu predsjednika Republike Srpske u kojoj je najavio pokretanje proizvodnje i buduća ulaganja Vlade RS u trebinjski Novoteks, rekao da je Dodik, uz izgovor da je privatno vlasništvo smetnja ulaganju Vlade, zaboravio obećano već poslije izbora, nakon čega je ugašena proizvodnja a u Novoteksu pokrenut stečajni postupak.

„Gospodine predsjedniče, Novoteks je sada u državnom vlasništvu. Pozivam sve radnice da se okupimo pred Novoteksom ili zgradom Vlade RS sa jednim ciljem – da ispalatite sve ono što ste opljačkali od radnica Novoteksa. Ispunite bar ovo obećanje, iako je od njega prošlo šest godina“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Vlada Republike Srpske kupila je pogon trebinjskog tekstilnog preduzeća Novoteks u stečaju 18. januara za 3.160.000 KM.

Stečajni postupak u Novoteksu, koji je imao oko 800 radnika, pokrenut je 2011. godine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: