Petrović: Pobjeda u Crnoj Gori je i naša pobjeda | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Petrović: Pobjeda u Crnoj Gori je i naša pobjeda

Izvor: Herceg RTV | Datum:02.09.2020.

Generalni sekretar SNSD Luka Petrović izrazio je zadovoljstvo zbog pobjede opozicionog bloka u Crnoj Gori i istakao da se ovo jednostavno moralo desiti. Petrović je i lično dan pred izbora poželio uspjeh koaliciji Za budućnost Crne Gore i upitao zašto i drugi nisu zauzeli isti stav.

Petrović je podsjetio da je Hercegovina među prvima pružila podršku bratskoj Crnoj Gori nakon usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti krajem 2019.On je dodao da je već 29.decembra na Trgu slobode organizovan moleban podrške, kao i Svetovasilijevska litija od Mrkonjića do Trebinja i auto – litija od Trebinja do GP Klobuk.

„Očigledno da smo i svi mi iz iz Hercegovine dali koliki toliki doprinos, to nisu bile stranačke litije ni molebani, već narodni. Očigledno je da je ovaj narod nedjeljiv od naroda u Crnoj Gori. Znamo da je Stara Hercegovina nekada obuhvatala i Nikšić i manastir Mileševu kod Prijepolja. Možemo komotno reći da je ovo i naša pobjeda jer smo postali nedjeljivi“, istakao je Petrović.

On je istakao da je režim Mile Đukanovića udario na crkvu i Boga i da je želio da uništi sve što nosi predznak srpsko.

Petrović je zaključio da je bio ubijeđen da nijedan Hercegovac i Trebinjac sa pravom glasa neće prodati svoj glas, jer se to prosto nije moglo kupiti.

„Emocije i bliskost prema Crboj Gori u našem narodu sežu u prošlost. Ne možemo zaboraviti devedesete godine kada smo puno toga dobijali iz Crne Gore - hranu, gorivo, pa čak i naoružanje“, rekao je Petrović.

 

Komentarišući predstojeće lokalne izbore u BiH Petrović je rekao da su članovi CIK-a izabrani na nezakonit način, te da je zatim taj isti CIK prekrišio zakon pomjeranjem datuma održavanja izbora sa 4. oktobra na 15. novembar.

Petrović je pozvao građane da izađu masovno na izbore.

Prvi put poslije 2008. godine biće održani i izbori u Mostaru a Srbi će izaći sa jedinstvenom listom „Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“.

„Želimo da se eminentni Mostarci nađu na ovoj listi. Vrlo je važno da Srbi budu zastupljeni u budućoj vlasti u Mostaru. Maksimaln broj mandata koje Srbi mogu da osvoje je četiri i očekujemo da ćemo uzeti sva četiri ispred ove koalicije“, rekao je Petrović, koji je izabran i na čelo izbornog štaba.

Petrović je istakao da je trenutno u birački spisak upisano 8400 Srba.

Ipak, taj broj bi mogao da bude mnogo veći ukoliko se svi oni koji su bili na biračkom spisku 1991. godine popune obrazac do 6. oktobra, zaključio je Petrović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: