Mostar – tačka nacionalnog jedinstva Srba | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Mostar – tačka nacionalnog jedinstva Srba

Izvor: Top Portal | Foto: Top Portal | Datum:04.10.2020.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović i predsjednik Izbornog štaba Liste “Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar“ Luka Petrović naglasili su danas da je Mostar tačka nacionalnog jedinstva Srba i da će SDS i SNSD učiniti sve da Srbi u ovom gradu dobiju svoje autentične predstavnike i da kreiraju svoju budućnost.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je zajednička lista mostarskih Srba “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“ temelj koji će omogućiti da autentični predstavnici Srba kreiraju svoju budućnost u ovom gradu, te da su SNSD i SDS ujedinjeni u tom cilju.

“Ovo je važan trenutak i za SNSD i za SDS, da pokažemo zajedništvo i damo doprinos na iskazivanju opšteg nacionalnog interesa. Naš interes je da se Srbi vraćaju u Mostar, ovo je važan trenutak i temelj koji će omogućiti da autentični predstavnici Srba kreiraju budućnost, razvoj i vizuju Mostara. Uvjeren sam da će se to desiti, imamo sjajne kandiadate i liste. Ko god prođe on će zastupati zajedničke srpske interese“, izjavio je Šarović nakon sastanka sa predstavnicima Liste “Ostajte ovdje- Zajedno za naš Mostar“ i predstavnicima Izbornog štaba.

On je izrazio nadu da se jedinstvo SNSD-a i SDS-a u Mostaru neće završiti ovim izborima, već da će i nakon izbora nastaviti saradnju kako bi ostvarili uticaj u impelemntaciji izbornih rezultata.

“Ako budemo tako nastupali, mislim da će biti više Srba Mostaraca koji će se vraćati u ovaj grad. Obaveza i mene kao predsjednika SDS-a je da učinim sve da se to desi. Širom Republike Srpske mi smo konkurenti, takmičimo se i to je politika, ali u Mostaru želimo da budemo zajedno. To će biti na dobro našeg naroda i na dobro svih. Današnji sastanak je dokaz da hoćemo i možemo. Mostar će biti naša česta adresa prepoznavajući značaj ovog grada i značaj mostarskih Srba“, kazao je Šarović.

Predsjednik Izbornog štaba Liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar“ Luka Petrović naglasio je da Srbi u Mostaru na izbore idu sa zajedničkom listom. “Imamo dobar odaziv Mostaraca širom svijeta koji su se registrovali i koji će se registrovati do 6. oktobra za glasanje u Mostaru. To je jako važno, jer u Mostaru danas živi mali broj Srba – oko 4200, od prijeratnih 23.000. Imamo apsolutno jedinstvo, vjerujemo u podršku Mostaraca sa strane i u uspjeh i rezultat ljudi u Mostaru, a to će garantovati dobar rezulatat za Srbe u Mostaru“, naglasio je Petrović koji je i generalni sekretar SNSD-a.

On je izrazio uvjerenje da će Srbi biti faktor koji će odlučivati kojim putem Mostar  ide nakon 20. decembra. “Želimo da Srbi budu konstitutivni i da se pomogne ljudima koji se žele vraćati ovdje i koji žele živjeti ovdje. Mostar je tačka nacionalnog jedinstva za Srba, a tome će doprinos dati i SDS i uvjeren sam da ćemo 20. decemebra slaviti prisustvo Srba u gradskom parlamentu u Mostaru“, proučio je Petrović.

On je podsjetio da srpski narod u Fedraciji i Mostaru  živi mnogo teže nego prije rata, te da očekuje da će se ta situacija promijeniti. “Obnova Saborne crkve u Mostaru biće jedna važna prekretnica u ovom gradu i Srbi će vidjeti mogućnost opstanka i napredovanja, a do sada je bila mogućnost samo opstajanja“, kazao je Petrović.

Nosilac Liste “Ostajte ovdje – Zajendo za naš Mostar“ Velibro Milivojević naglasio je da je u Mostaru postignuto jedinstvo i zahvalio se i SNSD-i i SDS-u što je u Mostaru napravljena nadstranačka lista i što je prepoznat cilj da Srbi dobiju svoje legitimne predstavnike koji će se zalagati za bolji položaj Srba i bolji grad ravnopravana za sve. “Siguran sam, da će ovi izbori biti prekretnica za Mostar i od grada slučaja napraviti grad primjer, ne samo za BiH, već i za region. Nadam se da bilo ko ko bude izabran sa ove liste dati doprinos tom cilju“, kazao je Milivojević.

Sastanak je održan u Vladičanskom dvoru u Mostaru, a Šarović je sa saradnicima obišao i manastir Žitomislić i Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru koja je u izgradnji.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: