Ministar Miloš Lučić u posjeti Trebinju: Razgovarano o završetku izgradnje zgrade za izbjegle i raseljene | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ministar Miloš Lučić u posjeti Trebinju: Razgovarano o završetku izgradnje zgrade za izbjegle i raseljene

Izvor: Radio Trebinje | Datum:08.10.2020.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine Miloš Lučić danas je sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem razgovarao o završetku izgradnje zgrade za izbjegla i raseljena lica u Trebinju u kojoj će biti smješteno 48 porodica, te elektrifikaciji srpskih sela u opštini Ravno.

 

Izgradnja zgrade za izbjegla i raseljena lica, kako je istaknuto, je jedan od najvažnijih zajedničkih projekata ministarstva i našeg grada za zatvaranje kolektivnih centara, u okviru projekta CEB 2.

“U narednom periodu 48 porodica nakon 25 godina će dobiti svoj novi krov nad glavom, što me izuzetno raduje, jer će se konačno zatvoriti kolektivni centri na području Trebinja”, kazao je minister Lučić.

On je naveo da je juče razgovarao sa srpskim predstavnicima u opštini Ravno o problemu elektrifikacije srpskih sela u ovoj opštini.

“Ne mogu da vjerujem da u nekim naseljima u Ravnom još nije urađena elektrifikacija, tako da ćemo se i time pozabaviti. Javni poziv je objavljen i nakon isteka roka, zahtjevi će se obrađivati i nakon mjesec, dva ćemo krenuti u realizaciju”,  kazao je on i  dodao da će u narednom periodu lično posjetiti srpska sela u Ravnom, kako bi se uvjerio šta je povratnicima najpotrebnije.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, projekat CEB 2 je u završnoj fazi, a krajnji cilj je da se zatvore kolektivni centri, a izbjegla i raseljena lica dobiju prostor koji zaslužuju.

“Grad Trebinje nije nadležan za izvođenje radova na ovom objektu, već nadležno ministarstvo, pa ne znamo tačno kada će biti sve završeno, ali što se tiče pristupne ulice, čija je izgradnja u našoj nadložnosti, biće završena u narednih mjesec dana”, kaže gradonačelnik Trebinja dodajući, da je od izuzetne važnosti što je minista Lučić juče razgovarao sa srpskim predstavnicima u opštini Ravno, posebno kada je riječ o završetku elektrifikacije srpskih sela u ovoj federalnoj opštini.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: