Pokrenuta peticija protiv političkog angažmana rukovodstva GBO Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Pokrenuta peticija protiv političkog angažmana rukovodstva GBO Trebinje

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.11.2020.

Dio Predsjedništva Gradske boračke organizacije Trebinje i grupa građana, nezadovoljna radom Gradske boračke organizacije, pokrenula je peticiju,  u kojoj izričito zahtijevaju da se u potpunosti ispoštuje član 70. Poslovnika o radu Skupštine Gradske boračke organizacije, koji predviđa da izabrani članovi ne mogu obavljati funkcije u  političkim subjektima i biti kandidovani  na listama političkih stranaka u izbornim procesima,  dok im traje mandat člana Skupštine boračke organizacije.

„Kako su predsjednik i nekoliko članova Skupštine Gradske boračke organizacije Trebinje, politički angažovani i nalaze se na listama kandidata za Skupštinu Grada Trebinja, ispred političkih subjekata koji su ovjereni za Lokalne izbore 2020. godine, ovim putem želimo da se spriječi dalja zloupotreba boračke populacije. Kako bi član 4. Statuta Gradske boračke organizacije Trebinje, bio u potpunosti primjenjen, te Boračka organizacija bila organizacija od javnog interesa, potpisnici zahtijevaju da se izbor članova i rad Gradske boračke organizacije Trebinje sprovede na način propisan usvojenim Statutom i Poslovnikom Gradske boračke organizacije Trebinje, uvažavajući i odredbe Statuta Boračke organizacije Republike Srpske i odredbe Zakona na osnovu koga su osnovani. Zbog trenutne epidemiološke situacije u gradu Trebinju, poštujući propisane mjere, u narednom periodu će se obići učesnici Odbrambeno-otadžbinskog rata 1991-1995. sa ciljem da se izjasne o peticiji“, navodi se u peticiji, koju potpisali članovi dijela GBO Trebinje  i grupa građana.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: