SDS i Stranka za pravdu i red zajedno na lokalne izbore u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

SDS i Stranka za pravdu i red zajedno na lokalne izbore u Trebinju

Izvor: SRNA | Datum:28.02.2016.

Gradski odbori SDS-a Trebinje i Stranke za pravdu i red potpisali su danas sporazum o zajedničkom političkom djelovanju na predstojećim lokalnim izborima.

Sporazum su potpisali predsjednik Gradskog odbora SDS-a Trebinje Vidomir Begenišić i lider Stranke za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Begenišić je istakao da će obje stranke na lokalnim izborima, koji će biti održani u oktobru, podržati zajedničkog kandidata za gradonačelnika Trebinja, ali da će imati nezavisne liste.

"Pozivamo manje političke partije lokalnog karaktera, udruženja i sve koji su zainteresovani da nam se pridruže", rekao je Begenišić i dodao da će obje političke partije nakon izbora razmotriti sve modalitete buduće saradnje.

On je istakao da su ove stranke veoma slične u nekim programima koje promovišu, zbog čega je interes da nastupaju "naslonjeni jedni na druge".

"Mi smo za borbu protiv kriminala i korupcije i ekonomski prosperitet. Vukanović ima te ideje. On je osvjedočeni borac protiv korupcije, u čemu se dokazao i kao novinar", rekao je Begenišić.

On je istakao da još nisu definisana imena kandidata za gradonačelnika Trebinja, napominjući da će svog kandidata ponuditi i SDS.

"Gradonačelnika u Trebinju neće određivati vrh Saveza za promjene. Ne mogu oni da odrede kandidata baš u svim lokalnim zajednicama ako ne znaju atmosferu i šta se dešava u tim opštinama", rekao je Begenišić.

Vukanović je istakao da je veoma bitna tačka Sporazuma poziv svim političkim subjektima da predizborna kampanja bude fer i korektna, napominjući da su se on i njegova stranka tog principa držali i na prethodnim izborima.

"Nema potrebe da se dižu tenzije, treba da se suoče mišljenja i da vodimo korektnu kampanju", rekao je Vukanović.

Govoreći o mogućim kandidatima za gradonačelnika Trebinja, Vukanović je naveo da slijede razgovori i da će se nastojati "da to bude najbolje rješenje".


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: