Petrović ulazi u parlament – Evo šta očekuje od opozicije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Petrović ulazi u parlament – Evo šta očekuje od opozicije

Izvor: Rejting.info | Foto: Rejting.info | Datum:02.12.2020.

Trebinjci su izabrali 29 predstavnika u lokalni parlament, od toga je čak 12 iz redova SNSD-a, ova stranka je dobila 6.235 glasova i ponovo obezbijedila ubijedljivu skupštinsku većinu. Na njihovoj strani su još po dva odbornika Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske te jedan DNS-ovac i predstavnik nacionalnih manjina, kada stignu glasovi poštom možda im se priključi i odbornik NDP-a. Sada se zna da će većina brojati najmanje 18 odbornika. Aposlutni rekorder među novim odbornicima je Luka Petrović.

Generalni direktor Elektroprivrede Srpske za ATV kaže da ulazi u parlament i da očekuje mnogo.

“Smatram da čemo imati jednu pristojnu i radnu atmosferu i odgovorićemo na sva pitanja i sve probleme koje bude postavljala opozicija jer smatramo da oni trebaju da budu konstruktivni i nadati se da će biti ako ne budu to je njihov problem”, kaže Luka Petrović, predsjednik GO SNSD Trebinje.

Boje opozicije u Trebinju braniće 10 ili 11 odbornika. Po tri su iz SDS i PDPa a prema dosadašnjim podacima Lista Nebojše Vukanovića ima pet predstavnika, u slučaju da glasovi poštom u Parlament ubace predstavnika NDP-a Vukanović ostaje bez jednog mandata. Opozicionar doktor Saša Borjan kaže da mu stiže pojačanje.

“Ući će nova lica u skupštinske klupe pa će na neki način biti osvježena opoziciona lista. Očekujemo sa novim licima da će biti oštrije i snažnije djelovanje opozicije u Trebinju”, rekao je Saša Borjan, odbornik PDP-a Trebinje.

Dosadašnji predsjednik trebinjskog parlamenta nema nijednu zamjerku na prošli saziv, sve pripisuje ubjedljivoj većini. Kaže da su se u potekle četiri godine  odbornici sastali 43 puta i donijeli  ukup 961 akt. Više nego efikasno kaže Banjak a isto očekuje i od novog saziva.

“Nadam se da će trebinjski parlament ostati mjesto gdje će se prije svega sučeljavati argumenti, gdje će se govoriti o onome što je zaddato i što se tiče života i rada grada Trebinja a da će lični animoziteti i netrpeljivosti biti potisnute u drugi plan”, ističe Dragoslav Banjak, bivši predsjednik SG Trebinje.

Protekli izbori su politički vaskrsli i nekadašnjeg gradonačelnika Slavka Vučurevića. Zanimljivo je to što bi se u skupštinskim klupama mogao naći i jedan bračni par. Trebinje je izabralo mlade odbrnike a najmlađije je Đorđe Vučinić koji ima tek 21 godinu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: