Sutra sjednica skupštine: Odbornici ponovo o autobuskoj stanici | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Sutra sjednica skupštine: Odbornici ponovo o autobuskoj stanici

Datum:07.04.2015.

Među 15 tačaka dnevnog reda sutrašnje sjednice gradskog parlamenta je i prijedlog odluke o uslovima i načinu davanja u zakup objekta Autobuske stanice.

skupstina-3Kako je ranije naveo gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, Grad Trebinje će na sutrašnjem zasjedanju objaviti javni poziv za zakup objekta autobuske stanice i prostora oko stanice.

U gradskoj administraciji odustali su od prvobitne ideje da se autobuska stanica pripoji Javnoj ustanovi „Trebinjestan“, jer, kako su istakli, nadležni sud nije prihvatio preregistraciju ove ustanove, te se odustalo od ideje da se stanica nađe u njenom okviru.

„Mi smo napravili analizu stanja u okruženju i svi parametri upućuju da je to ekonomski najisplativiji način uspostavljanja rada stanice, tako da smo donijeli odluku da se objavi javni poziv za iznajmljivanje objekta, što ćemo i uraditi na sutrašnjem zasjedanju Skupštine“, kaže gradonačelnik Vučurević.

On napominje da interesanata za iznajmljivanje ima i dodaje da su stanični objekti u susjednim gradovima, koje su u vlasništvu grada ili države takođe izdati.

Prema Vučurevićevim riječima, novoizgrađeni objekat, koji je pola godine funkcionisao kao autobusko stajalište, biće stavljen u funkciju do početka turističke sezone.

Na sutrašnjoj sjednici Skupštine Grada odbornici će, između ostalog, razmatrati i informacije o stanju bezbjednosti na području našeg grada od 1. oktobra prošle do 31. januara ove godine, radu zamjenika pravobranioca Trebinja u prošloj godini, te dodjeli kredita iz sredstava koja su ostvarena po osnovu Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa od 1. jula do 31. decembra prošle godine.

Na dnevnom redu sutrašnjeg zasjedanja je i Prijedlog odluke o izradi Regulacionog plana “Aleksina međa”, prijedlog Programa razvoja sporta Grada Trebinja za 2015. godinu, kao i prijedlog odluke o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora javnih ustanova čiji je osnivač Grad Trebinje.

Sjednica Skupštine Grada Trebinja sutra počinje u 10 časova, uz direktan prenos na talasu Radio Trebinja.


Izvor:Radio Trebinje


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: