Odbornici novog skupštinskog saziva neće imati novčanu naknadu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Odbornici novog skupštinskog saziva neće imati novčanu naknadu

Izvor: Hercegovina press | Datum:17.12.2020.

Odbornici novog saziva trebinjske Skupštine će naredne četiri godine dužnost 0bavljati bez novčane naknade, a na osnovu odluke koja je stupila na snagu 1. januara 2018. godine.

Grad Trebinje je prva i jedina lokalna zajednica u Srpskoj čiji je saziv donio ovakvu odluku. Iz nje su do sada bila izuzeta nezaposlena lica i penzioneri, a svi ostali odbornici nisu imali pravo na dodatak.

Gotovo svi odbornici koji su dobili povjerenje građana su zaposlena lica, a penzionera u ovom sazivu neće ni biti, tako da se može očekivati i da svi rade pro bono.

Ovakvu odluku može da poništi nova skupštinska većina, međšutim prema našim informacijama to se neće desiti .

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je da u Skupštinu Grada Trebinja ulazi 12 odbornika SNSD-a, četiri sa liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović, po tri odbornika SDS-a, koalicije Naša Hercegovina-HNP-PDP, po dva iz Socijalističke partije i Ujedinjene Srpske-Partije ujedinjenih penzionera, te po jedan odbornik iz DNS- a, NDP-a i reda nacionalnih manjina.

Prva sjednica skupštine grada mogla bi se održati već krajem ovog mjeseca ukoliko na vrijeme budu dostavljene i potpisane izjave o prihvatanju ili odbijanju odborničkih mandata rekao je Hercegovina pressu predsjednik odlazećeg saziva Dragoslav Banjak.

Na prvoj sjednici se utvrđuje sastav skupštinske većine, biraju se članovi Komisije za izbor i imenovanje, predsjednik i potpredsjednik skupštine, zamjenik gradonačelnika, članovi stalnih radnih tijela skupštine i vršilac dužnosti sekretara.

Većinu će u Trebinju činiti SNSD, SP, Ujedinjena Srpska – Partija ujedinjenih penzionera, DNS, NDP i odbornik nacionalnih manjina, odnosno 19 odbornika. U opoziciju će, za sada, njih 10.

Prema saznanjima Hercegovina pressa sa konstituisanjem novog sazvia doći će i do promjena u pojedinim resorima Gradske uprave, a očekuju se i promjene direktora u nekim gradskim preduzećima.

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: