PETROVIĆ: PROBLEMATIZOVANJEM PRIČE O IKONI PREDSTAVLJA POKUŠAJ OMALOVAŽAVANJA DOLASKA LAVROVA | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

PETROVIĆ: PROBLEMATIZOVANJEM PRIČE O IKONI PREDSTAVLJA POKUŠAJ OMALOVAŽAVANJA DOLASKA LAVROVA

Izvor: Herceg TV | Foto: Radio Trebinje | Datum:26.12.2020.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović je gostujući u jutarnjem programu naše televizije  ocijenio  nekorektnim problematizovanje ikone, koju je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu.

Petrović smatra da neki politički centri iz FBiH problematizovanjem ovoga slučaja žele omalovažiti to što je Lavrov došao prvo u Republiku Srpsku i sastao se sa rukovodstvom Srpske. Takođe, jedan od njihovih ciljeva bio je i skretanje pažnje sa tenzije i skandal koji su izazvali članovi Predsedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić, odbijajući da se u Sarajevu sastanu sa Lavrovim, a time i da ponize šefa diplomatije jedne od najvećih svjetskih sila.

Javno uručivanje poklona gostu dokazuje da nije bilo skrivenih namjera ni radnji kao što neki žele da prezentuju, dodaje Petrović. Zaključuje da je najvažnije što je Lavrov razgovorima sa rukovodstvom Srpske nakon koga je poslao važne poruke  za budućnost Republike Srpske s obzirom da je uticaj Rusije od velikog značaja. Svako negativno komentarisanje ovog događaja ocjenjuje kao politizaciju i omalovažavanje šefa ruske diplomatije, dodao je generalni sekretar SNSD-a.  


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: