Petrović: Građani Mostara prepoznali poruke liste 'Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar' | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Petrović: Građani Mostara prepoznali poruke liste 'Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar'

Izvor: Herceg tv | Datum:26.12.2020.

Generalni sekterar SNSD-a Luka Petrović komentarišući nedavno održane izbore u Mostaru istakao je da je to veoma veliki rezultat, budući da je narod u Mostaru izmiješan, a glasačko tijelo rasuto. „Mi smo, svakako, očekivali jednog odbornika, ali rezultat, po broju glasova, je mnogo veći od onoga što smo mi ubilježili. To znači  da su građani prepoznali poruke koalicije "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar", koju su, inače, potpisale SNSD i SDS“, rekao je Petrović.

Mandat u Gradskom vijeću je osvojio nosilac liste dr Velibor Milivojević, koji je i direktor Opšte bolnice u Nevesinju. „Mislim da će ovo popraviti status Srba u dolini Neretve, kako god se vlast formirala. Konačne rezultate ćemo vidjeti za par dana, a samim tim će se procijeniti ko će biti većina, jer dolje postoji jedan dio hrvatskog, a i bošnjačkog bloka, koji ne bi željeli sa nacionalnim partijama, tako da će, sigurno, kao i do sada, biti komplikovana politička situacija“, kaže on.

Prema Petrovićevom mišljenju nakon ovih izbora Srbi će postati konstutivan narod što do sada nisu bili i zauzeće jednu od važnijih funkcija u gradu Mostaru. Osim naroda koji je nekada živio u Mostaru, ali i svih povratnika koji su se vratili na svoja porušena ognjišta, važan faktor u ostvarivanju dobrih izbornih rezultata bila je i SPC, udruženja koja djeluju u ovom gradu, ali i podrška Republike Srpske i Srbije.

Komentarišući izjavu Nebojše Vukanovića da jedan osvojen mandat  nije razlog za slavlje, Petrović je izjavio da takva reakcija ne čudi, jer je on čovjek koji ne ostvaruje lične, a naročito ne opšte  rezultate, tako da mrzi bilo čiji uspjeh. „Prosto je čudno da nije dao nijednu poruku oko Mostara, znajući da je veliki broj Mostaraca u Trebinju, da ih podrži, nije nijednu poruku dao ovoj listi, niti kandidatu sa liste, iako nastupa ispred SDS-a. Ne čudi što omalovažva najveći postugnuti rezultat poslije rata za srpski korpus u Mostaru, to je njegov stav, koji siguran sam građani ne podržavaju“, naglasio je Pertović za Herceg RTV.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: