Istočna obilaznica veliki projekat koji će donijeti novu perspektivu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Istočna obilaznica veliki projekat koji će donijeti novu perspektivu

Izvor: Herceg TV | Datum:26.12.2020.

Istočna obilaznica radiće se, prema planu, u dvije etape. Prva je povjerena Hidroelektranama na Trebišnjici i zamišljeno je da oni izgrade most dužine oko 480 metara sa ulazno-izlaznom dionicom. Drugi dio radova dodijeljen je preduzeću Putevi Republike Srpske i radiće se u dvije faze, jedna je Aleksina međa-Banjevci, a druga Banjevci-Podglivlje, izjavio je za našu televiziju Luka Petrović, sekretar SNSD-a.

Petrović objašnjava da gradnja obilaznice nije jednostavan posao koji se može završiti za par dana, tim prije što uključuje pažljivo planiranje i opsežnu dokumentaciju i analizu za njenu izgradnju, koja uključuje i izgradnju mosta. Kako kaže od prvobitne ideje o gradnji tunela na obiaznici se odustalo jer je nakon urađene analize utvrđeno da je isplativije izgraditi vanjsku saobraćajnicu nego tunel.

On dodaje da uzevši u obzir trenutne ekonomske prilike u interesu Grada Trebinja je da se uradi prva faza radova, te da će radovi biti u kontinuitetu nastavljeni jer se izgradnja ove obilaznice već nalazi u planu preduzeća Putevi RS za narednu godinu. „Uvijek pa kada su vremena i teška od investicija se ne odustaje, jer svaka investicija predstavlja nešto novo, neki novi prihod“, kaže Petrović.

On je naglasio da će Istočna obilaznica proširiti grad  i kada se ona izgradi intenziviraće se prodaja lokacija, gradsko jezgro biće rasterećeno od gužvi, a uticaće pozitivno na razvoj privrede i turizma. Petrović tvrdi da će oko obilaznice moći da se grade moteli, hoteli, odmorišta i restorani, a uvjeren je da će se graditii nova naselja te da u perspektivi može da nastane poslovna ili građevinska zona u rejonu Banjevaca.

Tanja Tomić Škero


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: