Vučurevićeva “čestitka” Dodiku: Kad dođete u Trebinje – da to bude na Pudaricu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vučurevićeva “čestitka” Dodiku: Kad dođete u Trebinje – da to bude na Pudaricu

Datum:09.04.2015.

vucurevic dodikGradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, koje je na pres konferenciji predstavio kao čestitku Dodiku povodom Vaskršnjih praznika. Pismo prenosimo u cjelosti.

Predsjedniče SNSD-a,

napravili ste jednopartijski sistem i za vas i vaše okruženje postoji samo jedno, a to je interes jedne partije, interes njenih članova, ali i tu razdvajate, na one koji su vam lojalni i na one koji pokušavaju misliti svojom glavom.

Idemo u susret jednom od najradosnijih praznika pravoslavnih vjernika, Vaskrsu, vi ćete moći obilježiti taj praznik, da li u krugu porodice, ili negdje na konto budžeta. Na to ste navikli. Zavlačite ruku u druge budžete, pa nije nikakvo iznenađenje ako ovaj praznik proslavite na račun tuđeg novca, ili možda odobrenih sredstava za vaš kabinet.

Da li ćete razmišljati o ljudima koji nemaju ništa, ljudima koji ne mogu doći do radnih mjesta, onima koji neće moći niti jednu školjku jaja obojiti, o onima kojima je jedno jaje doručak za više dana. Samo ste u Trebinju svojom kriminalnom politikom doveli u stečaj mnoga preduzeća. A kad kažem stečaj, to znači likvidacija. Samo da vas podsjetim na Novoteks, žene koje ste ostavili bez hljeba, a svašta ste obećali, da ćete kupiti fabriku u stečaju, da ćete je dati radnicima na upravljanje. Znali smo da su to sve bile laži, ali su naivne vjerovale i nadale se. I danas se neke nadaju, pitamo se čemu !!!???

Uz vas je jedino mogao da vaskrsne kriminal, korupcija, prevara, lični interes, za sve to narod već godinama zna. Dobili ste posljednje opšte izbore, znamo kako, novcem iz energetskog sektora, koji sada traži povećanje cijene električne energije. Sve opet po narodu, po njihovim nepostojećim kućnim budžetima. Jer vi morate popuniti svoj, ali i on je na izdisaju. Uskoro ni penzioneri neće imati svoje zaslužene penzije, zbog čega, zbog politike koju vodite, a nju je jednostavno opisati „NEMA ZAPOSLENIH – NEMA PARA ZA PENZIJE“.

Ovdje je sve u znaku vaše zaštitne riječi, NEMA, jer nema ništa, niti RS, niti pravnog sistema, niti radnih mjesta, ali ima i da ima, ima obećanja. Hercegovcima su ona poznata. Dvije hiljade radnih mjesta u tekstilnoj industriji „Nikola Tesla“, Termoelektrana Gacko II, i tu su valjda bila obećana nova radna mjesta, sjećate li se Bileće, polaganja kamena temeljca za fabriku koja će proizvoditi sintetička ulja, a Trebinje je posebna priča. Još uvijek sve dobro pamtimo. Od avionske buke ne možemo spavati, slijeću kompanije sa svih strana na Zubački plato, stižu gosti u Trebinje resort, gdje ste zaposlili 20 hiljada ljudi, ni oni ne mogu sve goste da opsluže na vrijeme, ali nećemo zaboraviti da ste i neko obećanje ispunili, napravili ste nam sa vašim partijskim poltronima betonsku ploču, za koju rekoste da vrijedi 100 hiljada KM, i jednostavno je nazvali heliodrom.

I dok vi letite visoko, dole oni mali ljudi, voze se hercegovačkim makadamskim drumovima. Ali mi ne se brinemo, obećali ste i nama autoput Užice – Trebinje, i sve lijepo dogovorili sa predsjednikom Opštine Užice, baš vam hvala, mi smo navikli na lažna obećanja.

Valjda će jednog dana ta obećanja vaskrsnuti, pa ćemo i mi u Hercegovini ugledati svjetlo dana, a do tada se potrudite da siromašnim u RS, umjesto jaja za Vaskrs, podijelite po koju kutiju ronhila, valjda imate još ratne rezerve, a ako ne, u Bobar banci ima novca za sve.

Svim pravoslavnim vjernicima želim ovim putem da poželim srećan Vaskrs – Hristos Voskrese, a vama ne želim ništa, vi svoje želje sami sebi ispunjavate.

Jedino, kad dođete u Trebinje, da to bude na Pudaricu.


                                                                                                                                                                                        Gradonačelnik Trebinja

                                                                                                                                                                                            Slavko Vučurević


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: