Savez za promjene: Milan Radmilović kandidat za načelnika opštine Gacko! | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Savez za promjene: Milan Radmilović kandidat za načelnika opštine Gacko!

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:11.04.2016.

Stranke članice opozicionog Saveza za promjene u Gacku postigle su dogovor da na oktobarskim izborima njihov zajednički kandidat za načelnika opštine budi aktuelni načelnik Milan Radmilović. Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa, Srpska radikalna stranka RS a vjerovatno i Srpski pokret obnove ponovo će kandidovati Radmilovića i ističu da su uvjereni u svoju pobjedu.

Predsjednik SO Gacko i funkcioner SDS-a Jovan Kovačević poručuje da "tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati" i ističe da je sasvim izvjesno da će Radmilović biti zajednički kandidat i da će pobijediti na lokalnim izborima. Njegovo mišljenje dijeli i lider PDP-a Radoica Antunović koji takođe kaže da su u ovoj stranci odlučili da ponovo pruže podršku Radmiloviću ako on odluči da se kandiduje.

I sam Radmilović u izjavi za Herceg TV kaže da će vjerovatno biti kandidat Saveza za promjene za novi mandat na poziciji načelnika.

Dosadašnji koalicioni partner ovih stranaka Srpska radikalna stranka dr Vojislav Šešelj poručuje da će samostalno izaći na izbore za Skupštinu opštine, a da su lično od Šešelja dobili odobrenje da na lokalnom nivou odluče koga će podržati za načelnika opštine.

Opozicioni Savez nezavisnih socijaldemokrata smatra da je "krajnje vrijeme za promjene u Gacku", ali ne otkrivaju ime kandidata jer kažu još se pregovara unutar koalicije SNSD-DNS-SP i nije poznato da li će kandidat za načelnika opštine Gacko biti iz redova njihove stranke ili pak iz koalicionih partnera.

I načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić u borbu će za još jedan mndat, odlučio je SNSD dok je bilećki Savez za promjene ranije najavio da će imati zajedničkog kandidata za načelnika opštine ali ime ne žele još uvijek da otkrivaju.

Opširnije o lokalnim izborima u opštinama Gacko i Bileća gledajte sutra veče od 20:00 časova u političkom magazinu "Trougao".


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: