Džonatan Mur posjetio Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Džonatan Mur posjetio Nevesinje

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:15.04.2016.

Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur sa saradnicima posjetio je juče Nevesinje i sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o nastavku saradnje Organizacije za evropsku bezbjednost i lokalne uprave.

Mur se interesovao za ekonomsku situaciju i probleme u vodosnabdijevanju i obrazovanju. Konstatovao je da je bezbjednosna situacija povoljna i da su uslovi za povratnike dobri.

Dosadašnju saradnju sa opštinom Nevesinje ocijenio je kao veoma uspješnu, ističući da će ona biti nastavljena kroz zajedničke aktivnosti u borbi protiv nasilnog ekstremizma i sprečavanja govora mržnje. 

Zahvaljujući se visokom gostu iz međunarodne organizacije načelnik Momčilo Šiljegović je podjetio da je opština Nevesinje sa OEBS-om uspješno sprovela više projekata iz oblasti demokratizacije odnosa i razvoja skupštinskog sistema.

-          Smatramo da je Nevesinje mirna i bezbjedna sredina i da povratnici dijele sudbinu sa ostalim stanovništvom – konstatovao je Šiljegović. 

Džonatan Mur je posjetio porodicu i Nedjeljka Radića, tragično nastradalog vojnika Oružanih snaga BiH u terorističkom napadu u Sarajevu.

Predstavnici OEBS-a obišli su i kancelariju Udruženja multiple skleroze regije istočne Hercegovine. Sa predsjednikom ovom Udruženja Branimirom Tamindžijom razgovarali su o problemima invalidnih lica i projektima koji uključuju pripadnike različitih etničkih grupa.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: