Dodik i Čović u Trebinju: Potpisan sporazum ERS-a i Elektroprivrede Herceg Bosne | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Dodik i Čović u Trebinju: Potpisan sporazum ERS-a i Elektroprivrede Herceg Bosne

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:17.04.2016.

Danas su generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Željko Kovačević i generalni direktor Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne Marinko Gilja, u Trebinju potpisali sporazum o saradnji dvije elektroprivrede koji se prvenstveno odnosi na saradnju Hidroelektrana na Trebišnjici i HE Čapljina.

ŽELJKO KOVAČEVIĆ I DRAGAN ČOVIĆ RAZGOVARAJU U SJEDIŠTU ELEKTROPRIVREDE RS U TREBINJU

Prije samog potpisivanja sporazuma direktor ERS-a Kovačević razgovarao je sa hrvatskim članom predsjedništva BiH Draganom Čovićem, a očekuje se da oko 14 časova u Trebinje stigne i Milorad Dodik koji se jutros u Banjoj Luci sastao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem.

Tokom dana očekuje se da se Dodik sastane i sa predstavnicima Srba iz Mostara kao i vrhom svoje partije u Hercegovini, dok je za 19 časova najavljena tribina "Riječ predsjednika" u Domu penzionera na Gradini.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su izvršni direktori Elektroprivrede RS kao i direktori zavisnih preduzeća i narodni poslanici. Nakon potpisivanja sporazuma Kovačević i Gilja obratili su se okupljenim novinarima i istakli da su složni da će ovaj okvirni sporazum donijeti dosta dobroga te odlične benefite za obje elektroprivrede

POTPISIVANJE SPORAZUMAMOSTARSKI SRBI TRAŽE ZAŠTITU OD DODIKA

Koordinacija srpskih udruženja u Mostaru zatražiće danas od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da ta stranka u parlamentu BiH zaštiti interese srpskog naroda u Mostaru. Predsjednik Koordinacije Dušan Golo izjavio je da mostarski Srbi od Dodika, koji je predsjednik Republike Srpske, očekuju podršku.

"Očekujemo da srpski predstavnici u parlamentu BiH ospore sve što neće uvažavati interese srpskog naroda u Mostaru", rekao je Golo.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: