DODIK U TREBINJU: Javnosti prepoznatljivi kandidati za načelnike (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

DODIK U TREBINJU: Javnosti prepoznatljivi kandidati za načelnike (FOTO)

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:17.04.2016.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi danas u posjeti Trebinju. Tokom dana Dodik je razgovarao sa rukovodstvom Elektroprivrede RS, predstavnicima Srba iz Mostara i opštinskim odborima SNSD-a u izbornoj jedinici 9. Trenutno Dodik govori na tribini "Riječ predsjednika" u Domu penzionera.

VELIKI BROJ GRAĐANA OKUPIO SE NA TRIBINI "RIJEČ PREDSJEDNIKA"


U 19 časova u Domu penzionera u naselju Gorica počela je tribina "Riječ predsjednika" na kojoj se okupio veliki broj građana.

ČLANOVI OPŠTINSKIH ODBORA SNSD-a IZ IZBORNE JEDINICE 9 NA SASTANKU SA DODIKOM


U punoj sali hotela "Leotar" u završen je sastanak predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika sa opštinskim odborima ove stranke u izbornoj jedinici 9. Dodik se na sastanku upoznao sa problemima svih opštinskih organizacija u regiji, te razgovarao o predstojećim lokalnim izborima. Na sastanku se govorilo i o tome kako osvojiti lokalnu vlast u regiji od Višegrada do Trebinja gdje je SNSD opozicija u svim opštinama osim Kalinovika i Bileće.

Nakon sastanka Dodik je rekao da je koalicija SNSD-DNS-SP stabilna i da sve ankete ukazuju na stalno jačanje SNSD-a što se vidi i kroz činjenicu da svakodnevno imaju sve veći broj članova. Dodik je rekao i da se o imenima kandidata nije razgovaralo, ali da su kandidati već prepoznatljivi u javnosti.

MILORAD DODIK I DRAGAN ČOVIĆ U DRUŠTVU DIREKTORA ELEKTROPRIVREDE RS I ELEKTROPRIVREDE HERCEG-BOSNE


U zgradi Elektroprivrede RS  predsjednik RS Milorad Dodik sastao se sa rukovodstvom Elektroprivrede Republike Srpske na čelu sa novim vršiocem dužnosti generalnog direktora ovog preduzeća Željkom Kovačevićem, a sastanku su prisustvovali i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović te predstavnici Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

PREDSJEDNIK DODIK NA SASTANKU SA RUKOVODSTVOM ELEKTROPRIVREDE REPUBLIKE SRPSKE


Nakon kratkog konsultativnog sastanka Čović i Dodik obratili su se novinarima i istakli da podržavaju danas potpisani sporazum o saradnji dvije Elektroprivrede jer smatraju da zajedničkim snagama mogu postići bolje rezultate u svom radu. Čović je kritikovao i rad Suda i Tužilaštva BiH iskazujući potrebu da se ove institucije u potpunosti reformišu.

Dodik je u izjavi novinarima rekao da Srbi u Mostaru moraju očuvati svoj identitet i da će to biti tema sastanka koji će popodne održati sa predstavnicima Srba iz Mostara.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE U ZGRADI ELEKTROPRIVREDE RS


Predsjednika Dodik sastao sa predstavnicima Srba iz Mostara koji su ga upoznali sa problemima sa kojima se suočavaju, te od njega zatražili podršku za zaštitu Srba u Mostaru posebno prava Srba u izbornom procesu u svjetlu najavljenih izmjena izbornog zakona za ovaj grad.

SASTANAK DODIKA SA MOSTARSKIM SRBIMA

Iako se njegov dolazak očekivao oko podne, Dodik je tek oko 16:30 stigao u Trebinje nakon što se jutros u Banjoj Luci sastao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem. 

Ranije danas Željko Kovačević, direktor Elektroprivrede RS i Marinko Gilja, direktor Elektroprivrede HZ „Herceg-Bosna“, potpisali su okvirni sporazum o poslovnoj saradnji.

POTPISIVANJE SPORAZUMA IZMEĐU ELEKTROPRIVREDA REPUBLIKE SRPSKE I HRVATSKE ZAJEDNICE HERCEG BOSNE


Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, najvažniji dio sporazuma je regulacija tokova voda na području Hercegovine, pogotovo u zimskim periodima kada su vodotoci povećani, da bi se izbjegle štete za građane i njihova imanja.

-Uskoro očekujem potpisivanje ugovora koji će kvalitetno i precizono definisati odnose dvije elektroprivrede. Ovakvim sporazumima ćemo efikasnije upravljati vodama, proizvoditi električnu energiju i izvlačiti sve benefite takve proizvodnje na prostoru Hercegovine – rekao je direktor ERS-a Željko Kovačević.

Direktor Elektroprivrede HZ Herceg Bosna Marinko Gilja današnje potpisivanje okvirnog sporazuma o saradnji je ocijenio kao pokretanje novih odnosa između dva preduzeća, koji do sada nisu bili na visokom nivou.

On je najavio i skoro potpisivanje generalnog ugovora o poslovnoj saradnji dvije elektroprivede u Mostaru.

Prije potpisivanja sporazuma u sjedištu Elektroprivrede RS u Trebinju održan je sastanak direktora dvije elektroprivrede i njihovih zavisnih preduzeća, kome je prisustvovao i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: