Elektrohercegovina: Zamjena mjernih uređaja je bila redovna | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Elektrohercegovina: Zamjena mjernih uređaja je bila redovna

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:05.05.2016.

Na jučerašnju vijest o zamjeni mjernih uređaja u naselju Gorica danas je saopštenjem reagovala Elektro-Hercegovina, koje prenosimo u cjelosti: 

Vezano za prilog, koji je dana 04.05.2016.godine obajvljen na svim medijima, a odnosi se na zamjenu mjernih uredaja od strane radnika "Elektro-Hecegovina" Trebinje u Boračkoj zgradi u naselju Gorica, jučerašnju reakciju Gradonačelnika Trebinja gos. Slavka Vučurevića, kao i pojedinih stanara ove zgrade, smatramo krajnje neprimjerenom i tendencioznom, zbog čega zahtjevamo da objavite ovo obavještenje koje je demanti tom prilogu.

Ističemo da je zamjena mjernih uredaja u ovoj zgradi izvršena u sklopu redovnih tehničkih aktivnosti "Elektrohercegovine" i provođenja jedinstvenog operatinog plana za smanjenje gubitaka električne energije. Javnosti radi, kao isvih naših potroša, ovom prilikom ukazujemo na činjenicu da su mjerno razvodni ormari i pripadaju6i mjerni uredaji u Boradkoj zgradi vlasništvo i osnovno sredstvo "Elektrohercegovine" (definisano ugovorom o priključenju - plan B. vlasnišvo nad priključkom i mjernim slogom), što znači da je naše preduzećpreduzelo aktivnosti i radilo na svojoj imovini, odnosno sredstvima u svom vlasništvu. 

Preduzeće nema obavezu obavještavanja potroša o ovim aktivnostima, nego ima obavezu da se potroši blagovremeno obavijeste o prekidu u napajanju električnom energijom, što je i ovaj put učinjeno. Znanja radi ističemo da svaki mjerni uređaj ima svoj serijski broj i zna se gdje je ugrađen, tako da nema mjesta bilo kakvoj zloupotrebi, kao što ima i svoju nabavnu cijenu koja iznosi 149,00 KM, a ne 600-700 KM, kako je jude izjavio Gradonačelnik.

Nije nam poznato iz kojih razloga su se pojedini stanari navedene zgrade pobunili, obzirom da njihova imovina i prava nisu bilo 6im ugroeni, a posebno nije jasna rekacija Gradonačelnika, koji je duže vrijeme bio dlan Nadzornog odbora ovog preduzeća i vrlo dobro zna šta znače aktivnosti na kontroli i zamjeni mjernih uređaja, pa nam ostaje konstatacija da je Gradonačelnik zloupotrijebio pojedine stanare ove zgrade u dnevnopolitke svrhe.

Naše preduzeće se nikada nije politički obračunavalo ni sa kim pa neće ni ovaj put, jer smo opredjeljenja da svoje aktivnosti usmjeravamo na stručno i profesionalno obavljanje svoje djelatnosti, kao što smo to uvijek činili i činićemo i ubuduće.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: