U utorak sjednica Skupštine grada | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

U utorak sjednica Skupštine grada

Izvor: radio Trebinje | Datum:17.05.2021.

Peta sjednica Skupština grada biće održana u utorak, 18. maja, a odbornike očekuje dug radni dan – čak 39. tačaka dnevnog reda, među kojima je najviše izvještaja i informacija o radu i realizovanim programima za prošlu godinu.

Između ostalog, biće razmatrani izvještaji i informacije - o izvršenju budžeta, radu gradonačelnika i Gradske uprave, Gradskog štaba za vanredne situacije, „Vodovoda“, „Komunalnog“, Agrarnog fonda, svih javnih ustanova i preduzeća čiji je Grad osnivač, Fonda solidarnosti, zatim srednjih škola i javnih visokoškolskih ustanova, Doma učenika i Doma penzionera, dobrovoljnih vatrogasnih društava, te udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog i drugih oslobodilačkih ratova.

Na dnevnom redu je i informacija o finansijskom poslovanju privrede na području Trebinja u prošloj godini, izvještaji o realizovanim programima zapošljavanja i samozapošljavanja, podrške boračkim kategorijama, ali i programima zajedničke komunalne potrošnje, održavanja lokalnih puteva i gradskih ulica, te manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“.

Skupština bi trebalo da donese i odluke o utvrđivanju osnovice za obračun rente, visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta i prosječnim jediničnim cijenama radova komunalne infrastrukture za ovu godinu, kao i izmjene odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu.

I ova sjednica će, zbog epidemiološke situacije, biti održana u pozorišnoj sali Kulturnog centra, a početak je u 10 časova.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: