Ćurić: Zaključci nisu upereni ni protiv koga, bezbjednost građana na prvom mjestu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ćurić: Zaključci nisu upereni ni protiv koga, bezbjednost građana na prvom mjestu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:18.05.2021.

Trenutna bezbjednosna situacija u Trebinju nije zadovoljavajuća, prije svega tražimo da se rasvijetle protekli događaji i da se počinioci procesuiraju. U interesu vlasti nisu ni paljevine ni drugi nemili događaji. Zaključci sa današnje sjednice Skupštine Grada nisu usmjereni ni protiv koga, naša namjera je da se iznađu rješenja, da bi građani bili što bezbjedniji.

Ovo je na konferenciji za novinare u pauzi skupštinskog zasjedanja izjavio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je naveo da je gradska uprava spremna da uloži dodatna sredstva iz budžeta, kako bi sve glavne saobraćajnice u gradu i najfrekventnije raskrsnice u prigradskim naseljima bile pokrivene video nadzorom.

“Grad će za te namjene obezbijediti dodatna sredstva, želimo da se poboljša video nadzor, da kamerama pokrijemo glavne raskrsnice u centru i najfrekventnije u prigradskim dijelovima, uz prijedlog ljudi od struke, kako bi građani Trebinja, kao  i brojni turisti koji posjećuju naš grad bili bezbjedni jer je bezbjednost, poslije zdravlja naših sugrađana, na prvom mjestu”, kazao je Ćurić, dodajući da su, prema informacijama kojima raspolaže, u funkciji sve postojeće kamere u gradu.

Luka Petrović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada ističe da javnost Trebinja interesuje rasvjetljenost krivičnih djela u našem gradu a ne njihov broj.

“Stiče se utisak da u proteklih godinu dana mnogi slučajevi u našem gradu nisu otkriveni i zato su danas skupštinska većina i opozicioni odbornici donijeli jednoglasnu odluku da prihvatimo zaključke, vezane za stanje bezbjednosti na području grada. Interesuje nas rasvjetljenost djela koja su uznemirila javnost a ne njihov broj, nedostaju mnogi dokazi, mnoge argumentacije i zato je potreban dodatni angažman pripadnika policije, pogotovo u noćnim satima”, smatra Petrović.

On je podsjetio da je javnost dodatno uznemirio i napad na našeg sugrađanina Marka Dučića, uglednog džudistu, sportskog pedagoga i borca prve kategorije Vojske Republike Srpske, koji se dogodio na Vaskrs.

“U redu je da počinimo prekršaje, da budemo privođeni, ali nije u redu nasilje nad fizičkim licem i u tom smislu očekujemo dodatne informacije, da budemo pravovremeno informisani i da se spriječi prekomjerna upotreba sile”, podvukao je predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u trebinjskom parlamentu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: