Sin poginulog borca tužio Luku Petrovića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Sin poginulog borca tužio Luku Petrovića

Izvor: RTVBN | Foto: RTVBN | Datum:11.05.2016.

Sin poginulog borca i poznati štrajkač iz banjalučkog parka „Mladen Stojanović“ Njegoš Tomić iz Višegrada podnio je u Osnovnom sudu u Višegradu tužbu protiv Saveza nezavisnih socijaldemokrata i njegovog generalnog sekretara Luke Petrovića.

U tužbi se navodi da je to učinjeno zbog uvrede časti, nanesenog duševnog bola i straha zbog Petrovićeve izjave od 4. maja ove godine u kojoj je rečeno „da će se svi oni pojedinci i građani koji dođu i budu učesnici protesta u Banja Luci, koji je zakazao Savez za promjene 14. maja, smatrati za izdajnike Republike Srpske.

„Šizofrena politika SNSD i Milorada Dodik, odnosno njihovih ljudi uzela je toliko maha da su djecu poginulih boraca VRS i ratne vojne invalide i borce počeli da nazivaju izdajnicima. Iz tih razloga i zbog date izjave Luke Petrovića na konferenciji za novinare SNSD odlučio sam da tužim ovu stranku i to za uvredu časti, povredu ljudskog dostojanstva, represiju i strah" izjavio je Tomić.

Tomić je u tužbenom zahtijevu zatražio i da se tuženi kazni novčanom kaznom.

„Oštetni zahtijev je 10.000 KM i kad dobijem novac umjesto Milorada Dodika okrenuću vola na trgu i biće i piva kao što je on rekao" dodao je Tomić.

Ovaj Višegrađanin je pozvao i sve članove porodica poginulih boraca i učesnike najavljenog protesta da učine šta je i on uradio i podnesu tužbe protiv Luke Petrovića.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: