Srđan Bubalo novi predsjednik DNS-a Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Srđan Bubalo novi predsjednik DNS-a Trebinje

Izvor: DNS | Foto: DNS | Datum:10.07.2021.

„Biti predsjednik Gradskog odbora ili prvi među jednakim u Demokratskom narodnom savezu je velika čast i obaveza. Čast je jer je Demokratski narodni savez pokazao da je partija sa karakterom. Nikad nismo željeli da prenosimo nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivou BiH,  bez obzira na pritiske. To su neki radili pa kasnije se posipali pepelom i govorili da su bili naivni“, rekao je novoizabrani predsjednik Gradskog odbora DNS-a Trebinje Srđan Bubalo.

On ističe da je DNS pokazao karakter kada je u opštinama u kojima je imao odlučujuću ulogu nije rasprodavao svoje resurse već ih ljubomorno čuvao za svoje građane i nije trgovao, jer uvijek je interes građana iznad svih drugih interesa.

„Demokratski narodni savez je pokazao i svoj karakter prije 10 mjeseci kada je napustio ovu nenarodnu vlast kojoj su interesi pojedinac važniji od interesa države. DNS se nikad u životu nije odricao Republike Srpske i uvijek je bio sa istim stavom. Nije postojala ta sila koja je funkcionere DNS natjerala da nešto urade protiv Republike Srpske“, kaže Bubalo.

„Za Trebinje smo uradio dosta stvari i svojim radom nastavićemo da se borimo za bolje Trebinje. Ova skupština DNS nije kraj, ova skupština je početak, ova skupština je kamen od kojeg se možemo odgurniti i širiti priču promjena u Trebinju i cijeloj Republici Srpskoj“, rekao je Bubalo i dodao da je jedini poraz u politici nedostatak ambicije, nedostatak volje.

Izbornoj skupštini DNS-a Trebinje prisustvovao je i predsjednik DNS-a Nenad Nešić koji je pored podrške novoizabranom predsjedniku i Gradskom odboru poručio da je DNS pojeo svoj strah i da ide na pobjedu.

„Znam da nije lako biti DNS, a pogotovo u Trebinju, ali uvjerio sam se da ljudi žele promjene i da su se oslobodili straha, i da veliko prisustvo ljepšeg pola pokazuje da su žene uvijek hrabrije od muškaraca, što je i stub DNS-a, snaga žena u odborima širom Srpske“, rekao je Nešić.

On ističe da Demokratski narodni savez nije moguće uništiti, šta svakodnevno i dokazujemo tako što smo u odborima dobili mlade ljude, čestite ljude i vrijedne ljude, bez straha.

„Nenad Nešić i Demokratski narodni savez Republiku Srpsku ne dijele na istok i zapad, za nas je Republika Srpska ista od Trebinja do Krupe na Uni. Nema istoka i zapada već postoji samo jedna Republika Srpska. Moja politika je za bogatu Republiku Srpsku“, rekao je on.

Nešić je poručio da će Demokratski narodni savez u Trebinju biti jak i svi zajedno ćemo osloboditi Trebinje.

„DNS će 2022.godine biti dio vlasti koja će donijeti preporod Republici Srpskoj“, kategoričan je Nešić.

Pored predsjednika GO izabrani su članovi Gradskog odbora DNS-a Trebinje, članovi Nadzornog odbora i Statutarne komisije, kao i delegati za Skupštinu DNS-a.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: