Lista Nebojša Vukanović: Luka Petrović je prepisao naš program | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Lista Nebojša Vukanović: Luka Petrović je prepisao naš program

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:25.05.2016.

Povodom gostovanja generalnog sekretara SNSD-a Luke Petrović u političkom magazinu "VII Dan" saopštenjem za javnost oglasio se Savez za pravu i red Nebojše Vukanovića, koje prenosimo u cjelosti.

Repetitio est mater studiorum.Vođen starom latinskom poslovicom da je ponavljanje majka znanja, i Luka Petrović počeo je u svojim javnim nastupima da ponavlja tuđe ideje i dijelove programa, i kiteći se tuđim perjem pokušava pridobiti povjerenje građana. Tako je i tokom gostovanja u emisiji „Sedmi dan“ na Herceg-televiziji, Luka Petrović detaljno ponavljao dijelove Programa razvoja grada Trebinja koji je nedavno objavila i javnosti predstavila Lista Nebojše Vukanovića. Luka je toliko bio revnosan u prenošenju Programa Liste Nebojše Vukanovića vezanih za osnivanje Holdinga Trebinje da je čak istim redosljedom kako je napisano u Programu ponavljao nova Javna preduzeća koja grad treba da osnuje pominjući Gradsko groblje, Gradsko zelenilo, Parking servis, a potom govorio o razvoju turizma, uređenju Starog grada, osnivanju Agrarnog fonda koji bi trebao da podstakne razvoj poljoprivrede, te razdvajanju Komumnalnog preduzeća. Da je Luka Petrović do detalja proučio Program Liste Nebojše Vukanovića govori i podatak da je čak do detalja ponovio i ideju o angažmanu austrijske ambasade u rekonstrukciji tvrđave Strač i drugih istorijskih spomenika u čijem su rušenju dijelom učestvovali i njegovi prijatelji.

Lijepo je od Luke što je javno priznao da je Program razvoja grada Trebinja od 2016. do 2020. godine koji je nedavno objavila Lista Nebojše Vukanovića toliko jasan, inovativan i vizionarski da nema mnogo mjesta za dorade i kritiku, ali je nepristojno i ružno što u svom javnom nastupu nije pomenuo i izvor na koji se poziva kada govori o planovima razvoja grada. Pravila jasno propisuju da se tuđi citati, ideje i programi djelimično mogu kopirati i prenositi, ali se nalaže da se jasno istakne izvor i autor na koji se poziva.

Tokom osmogodišnje vladavine Trebinje SNSD je imao više nego dovoljno vremena da reformiše gradsku administraciju umjesto što je upravo tokom vladavine Dobroslava Ćuka upravo započeo proces nekontrolisanog bujanja administracije i zapošljavanja zaslužnih partijskih vojnika. Luka Petrović je kao odbornik Skupštine grada Trebinja i prvi čovjek lokalnog SNSD-a imao brojne prilike da predloži i provede ideje i programske ciljeve o kojima sada pokušava nemušto da govori. Činjenica da je nakon desetogodišnje političke karijere Luka tek sada progovorio o rekonstrukciji gradske administracije, osnivanju Holdinga i lokalnih preduzeća, razvoju turizma, poljoprivrede, uređenju Starog grada i kulturno-istorijskih spomenika jasno pokazuje da je on samo loš đak-ponavljač Resavske prepisivačke škole, tuđih ideja i programa, i da nema snage i mogućnosti da sprovede ideje o kojima sam po prvi put govorio prije 4 godine kada sam bio nezavisni kandidat za gradonačelnika Trebinja.

Nema sumnje da će Luka i mnogi drugi drugi u predstojećoj kampanji neovlašteno preuzimati dijelove ili cijeli Program Liste Nebojše Vukanovića, ali građani lako mogu razlikovati original od blijede kopije.

Jasno je da samo grupa potpuno novih mladi ljudi punih znanja, energije i entuzijazma, može Trebinje pretvoriti u malo turističko mjesto za ugodan život svojih stanovnika. Zbog toga je neophodno da građani odole pritiscima i ucjenama, na nasjednu na priče o imaginarnim hidrocentralama, termoelektranama, turističkim rizortima i kosmodromima, ne prodaju ponovo svoj glas ljudima koji ih vode u propast proteklih 12 godina, i da bar jednom pruže šansu nečem novom i drugačijem.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: