TREBINJSKI PARLAMENT: Rudan prešao u nezavisne odbornike, opozicija napustila sjednicu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

TREBINJSKI PARLAMENT: Rudan prešao u nezavisne odbornike, opozicija napustila sjednicu

Izvor: Herceg TV | Datum:31.05.2016.

Redovna sjednica Skupštine Grada Trebinja počela je jutros u 10 časova a na današnjem zasjedanju odbornici će razmatrati devet tačaka dnevnog reda, među kojima i izvještaje o realizaciji programa zajedničke komunalne potrošnje, kao i održavanju lokalnih puteva i gradskih ulica u prošloj godini.

Na samom početku zasjedanja Skupština je verifikovala mandat odbornici SDS-a Mirjani Ratković koja je mandat dobila nakon što je Dejan Tarana podnio ostavku. Prije verifikacije odbornici SNSD-a napustili su salu. Nakon što je Ratkovićki verifikovan mandat odbornici SNSD-a vratili su se u salu.

Odbornici SNSD-a, DNS-a i NDP-a tvrde da parlament ponovo krši poslovnik kao i na prethodnom zasjedanju iz razloga jer se verifikacija mandata novim odbornicima vrši mimo dnevnog reda, na samom početku zasjedanja te ponovili zahtjev za održavanjem vanredne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o ovom pitanju. Nakon što im zahtjev za održavanjem vanredne sjednice nije uvažen odbornici SNSD-a, DNS-a i NDP-a napustili su današnje zasjedanje.

Nakon napuštanja sjednice opozicioni odbornici apelovali su na republičke institucije da riješe problem koji je nastao na prošlom zasijedanju kada su mandati novim odbornicima verifikovani prije usvajanja dnevnog reda.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević na navode opozicije poručio je da se radi o "još jednoj manifestaciji neznanja opozicije" za koju kaže da je još jednom pokazala svoju nemoć. 

"Sve što rade rade protiv Trebinja i zato je bolje da ne ulaze u Skupštinu" - izričit je bio Vučurević.

U međuvremenu Nebojša Rudan, kojem je mandat verifikovan na prethodnom zasijedanju, saopštio je da napušta Pokret za Trebinje i da će u buduće djelovati kao nezavisni odbornik.

Detaljan izvještaj sa sjednice Skupštine grada možete pogledati u našoj informativnoj emisiji "Glas Hercegovine", danas u 17:00 časova.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: