Neka razvoj grada prate i plate | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Neka razvoj grada prate i plate

Izvor: Radio Trebinje | Datum:12.09.2021.

Na sinoć održanom sastanku Gradskog odbora SNSD-a Trebinje jedan od zaključaka je bio da se gradonačelniku Mirku Ćuriću uputi zahtjev o planiranju povećanja plata zaposlenih, koji se finansiraju sredstvima lokalne samouprave, u pripremi budžeta za narednu godinu.

Povećanje plata bi se odnosilo na sve zaposlene u gradskoj administraciji i ustanovama i preduzećima koja se finansiraju iz gradskog budžeta.

Ovakav zaključak, kako je navedeno, proizašao je iz procjene da više od 10 godina nije bilo skoro nikakvih promjena u platama zaposlenih, a prosječna plata u Republici Srpskoj je za to vrijeme značajno porasla i trenutno je preko 1000 KM.

Iznesene su i činjenice da Grad Trebinje, kroz ostvarene prihode i neupitan trend razvoja  u kontinuitetu proteklih godina, može da za svoje zaposlene poveća lična primanja i do 10 odsto.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: