Ćurić organizovao prijem za ambasadorku Austrije u BiH | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ćurić organizovao prijem za ambasadorku Austrije u BiH

Izvor: Radio Trebinje | Datum:17.09.2021.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je priredio prijem za ambasadorku Austrije u BiH Ulrike Hartman koja je danas boravila u radnoj posjeti našem gradu.

Izražavajući zahvalnost povodom današnje posjete Trebinju, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da postoje realne mogućnosti saradnje ovog dijela RS i Austrije, odnosno pojedinih privrednih koncerna iz ove zemlje koji su već prisutni u RS odnosno BiH.

„Otvorilo se pitanje zajedničkih projekata i naš zaključak je da to budu održivi projekti, projekti koji donose novu vrijednost i tako opravdati uložena sredstva i sa naše i sa austrijske strane“, istakao je gradonačelnik Trebinja.

Ambasadorka Austrije Ulrike Hartman kaže da je i do sada dolazila često u Trebinje, a da joj je ovo prva zvanična posjeta.

„Važno mi je da se upoznavam sa cijelom BiH, da znam kakva je situacija u cijeloj BiH...Naše firme su više angažovane na području sjevernog dijela BiH, ali svakako da postoji mogućnost da se investira i na području ove regije. U turizmu prije svega“, rekla je Hartman.

Gradonačelnik Trebinja uručio je danas ambasadorki Hartman  primjerak monografije Trebinja.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: