BITKA ZA HERCEGOVINU: Poznata imena svih kandidata za načelnike i odbornike | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

BITKA ZA HERCEGOVINU: Poznata imena svih kandidata za načelnike i odbornike

Izvor: Herceg TV | Datum:29.06.2016.

Za lokalne izbore koji će se održati u oktobru mjesecu poznata je većina kandidata. U svim hercegovačkim opštinama za pozicije načelnika opština i gradonačelnika Trebinja borbu će voditi dva suprostavljena politička bloka: Savez za promjene sa jedne i koalicija SNSD-DNS-SP.

TREBINJE:

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović kandidat je za gradonačelnika Trebinja na predstojećim lokalnim izborima, dogovoreno je sinoć na sastanku Gradskog odbora ove stranke. Na odborničkoj listi SNSD-a nalaze se 33 imena, a nosilac liste je Gordan Mišeljić, generalni direktor Hidoelektrana na Trebišnjici. Na listi se nalaze i imena nekih od aktuelnih odbornika u Skupštini grada, kao i nova lica, uspješni privrednici i kulturni radnici sa područja grada. Na odborničkoj listi je i bivši gradonačelnik Trebinja Dobroslav Ćuk, direktor Poreske uprave u Trebinju Mirko Ćurić, izvršni direktor Elektroprivrede Blagoje Šupić, kao i Ljubica Mijanović, Dragoslav Banjak, Zdravko Butulija, Valerija Lakić i drugi.

KANDIDATI ZA GRADONAČELNIKA TREBINJA: LUKA PETROVIĆ I SLAVKO VUČUREVIĆ. FOTO: MH

Stranke okupljene oko Saveza za promjene u ponedeljak u 12 časova u Trebinju će predstaviti svog kandidata za gradonačelnika a izvjesno je da će to biti aktuelni gradonačelnik i predsjednik trebinjskog PDP-a Slavko Vučurević. Nosilac odborničke liste PDP-a biće Ljubiša Krunić, slijede ga direktorica Doma zdavlja Ljiljana Radojičić, odbornici u Skupštini grada Zoran Anđušić i Zdravko Kašiković, direktorica Centra za socijalni rad Mila Marić, ali i zamjenik gradonačelnika Neđo Ćebedžija. Trebinjski SDS predvodiće predsjednik Gradskog odbora Vidomir Begenišić a na listi su i doktori Slobodan Prtilo, aktuelni predsjednik Skupštine grada i Branko Butulija, poslanik u Narodnoj skupštini RS.


BILEĆA

Ozvaničeni su i kandidati za načelnika opštine Bileća, a u izbornu trku će aktuelni načelnik iz SNSD-a Miljan Aleksić i SDS-ov Milorad Vojinović kao kandidat Saveza za promjene. Aktuelni predsjednik Skupštine opštine Bileća i izvršni direktor HET-a Ljubo Vuković biće nosilac liste SNSD-a, a drugo mjesto na ovoj listi pripalo je Milanki Vujović.

MILJAN ALEKSIĆ (SNSD) POKUŠAĆE DA OSVOJI DRUGI MANDAT NA MJESTU NAČELNIKA OPŠTINE BILEĆA

Predsjednik opštinskog odbora SDS-a u Bileći profesor Gligor Samardžić nosilac je liste ove stranke za SO, a jedno od zvučnijih imena na ovoj listi je i vlasnica najstarije hercegovačke kafane "Uskok" u Koritima Novka Trklja.

Profesori srednjoškolskog centra Golub Kureš u Bileći Dragan Babić, Momčilo Kureš i Obren Samardžić predvodiće listu radikala.


GACKO

Gačani će načelnika birati između aktuelnog načelnika Milana Radmilovića koji je kandidat Saveza za promjene i izvršnog direktora Elektroprivrede Maksima Skoka koji je kandidat SP-a uz podršku SNSD-a. Nosilac liste SDS-a u ovoj opštini je aktuelni predsjednik SO Jovan Kovačević, a na listi su i odbornici iz aktuelnog saziva Siniša Boljanović, Miroslav Vuković, Radomir Radmilović, zatim direktorica Doma zdravlja Vera Govedarica i direktor Turističke organizacije Radovan Okiljević.

Listu SNSD-a predvodiće nekadašnji nevladin aktivista Vasilije Lažetić, a na listi su i generalni direktor RiTE Gacko Milinko Milidrag i rukovodilac radne jedinice Termoelektrana Brana Govedarica dok na listi nema nijednog odbornika iz aktuelnog saziva. Partiju demokratskog progresa predvodiće zamjenik načelnika opštine Radoica Antunović, član Glavnog odbora ove stranke Dejan Bjeloglav i aktuelni odbornik Milan Gutović. Na čelu liste gatačkih socijalista je Siniša Mandić.

NEVESINJE

Poslije dugo razmišljanja nevesinjski SNSD ponovo je dao šansu nekadašnjem novinaru a sadašnjem direktoru šumskog gazdinstva "Botin" u Nevesinju Milenku Avdaloviću. Kao i prije četiri godine nevesinjci će birati između Avdalovića i aktuelnog načelnika Momčila Šiljegovića kojeg je ponovo predložio Savez za promjene.

Nosilac liste SNSD-a za Skupštinu opštine je predsjednik odbora ove stranke Milosav Uljarević dok listu SDS-a predvodi predsjednik SO Nevesinje Jovan Vasiljević, a slijede ga Danijela Bratić i Vladan Savić.

Najmanja opština u Hercegovini, Istočni Mostar načelnika će birati između aktuelnog predsjednika Skupštine opštine i kandidata SDS-a Boža Sjerana i prvog čovjeka nezavisnih socijaldemokrata Gordana Račića. Protivkandidat aktuelnom načelniku Berkovića Nenadu Abramoviću (SDS) biće SNSD-ov Radovan Milidragović, dok će u borbu za poziciju načelnika Ljubinja sadašnjem načelniku Vesku Budinčiću (SDS) suprostaviti se privrednik Darko Krunić iz DNS-a.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: