Dragan Čavić: Problem u Trebinju riješen, Šaraba podnio ostavku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Dragan Čavić: Problem u Trebinju riješen, Šaraba podnio ostavku

Izvor: Herceg TV | Datum:08.07.2016.

Slobodan Šaraba, predsjednik Gradskog odbora NDP-a u Trebinju, podnio je danas ostavku na tu funkciju, potvrdio je medijima predsjednik ove stranke Dragan Čavić, prenose Nezavisne novine.Čavić smatra da je time riješen problem koji je nastao u Trebinju.

Problem je nastao kada je NDP napustio gradsku vlast i pozicionirao se kao opozicija aktuelnom gradonačelniku Slavku Vučureviću. Šaraba je odbio da trebinjski NDP kao dio Saveza za promjene podrži Vučurevića, te najavljivao da će imati svog kandidata za gradonačelnika ali u tome ih je spriječilo rukovodstvo stranke prilikom prijave kandidatura Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK BIH).

Situacija je kulminirala proteklih dana kada je Vučurević i zvanično predstavljen kao kandidat SzP-a za gradonačelnika, za šta mu je podršku pružio i lider NDP-a Dragan Čavić ali ne i Slobodan Šaraba koji je poručio da ne podržavaju Vučurevića te da još uvijek nemaju stav prema kandidatu SNSD-a Luki Petroviću. Ubrzo je reagovao i Vučurević koji je poručio da ako NDP ne podrži zajedničkog kandidata u Trebinju, ni SDS ni PDP neće podržati Čavića u kandidaturi za gradonačelnika Banja Luke.

Za vršioca dužnosti predsjednika Gradskog odbora NDP-a u Trebinju imenovan je dr Milan Projević.

Čavić je danas rekao i da Šaraba ostaje nosilac liste NDP-a u Trebinju iz formalnih razloga jer su liste već dostavljene CIK-u, ali u tome ne vidi neki problem.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: