SNSD i partneri predstavili kandidaturu Luke Petrovića za gradonačelnika Trebinja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

SNSD i partneri predstavili kandidaturu Luke Petrovića za gradonačelnika Trebinja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.07.2016.

Predstavnici gradskih odbora SNSD-a, DNS-a, Socijalističke partije, koalicije „Radikalno bolje“ i Ujedinjene Srpske potpisali su večeras sporazum o podršci zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Trebinja – Luki Petroviću, kojeg je predložio trebinjski Savez nezavisnih socijaldemokrata.

Potpisivanju su prisustvovali kandidati sa odborničkih lista, te članovi i simpatizeri partija potpisnica sporazuma.

Predstavljajući okosnicu svog izbornog programa, Petrović je rekao da će nova gradska administracija, ukoliko u oktobru dobije povjerenje građana, angažovanije stvarati preduslove za zapošljavanje u svim sferama privređivanja – posebno „u privredi, vodoprivredi, turizmu i energetici“.

luka

On je rekao da je izgradnja elektroenergetskih kapaciteta HE Dabar i Gornji horizontiod velikog značaja za regiju jer će ovi sistemi „puniti budžete nekoliko hercegovačkih opština“, ali i da Trebinje mora imati povoljniju klimu za privlačenje investicija u privredu, kako bi se obezbijedila potrebna nova radna mjesta.

Mladi ljudi su energija ovog grada. Svima moramo dati šansu da ostanu u ovom gradu. Priotitet će biti da u svakoj porodici budem barem jedno radno mjesto. To je zadatak svih nas koji sjednimo ovdje“, istakao je Petrović.

Kao grad turizma Trebinje „mora da se umije“ i „da ima glavnog arhitektu koji bi se posvetio svakoj ulici i fasadi“, kaže Petrović dodajući da će, ukoliko bude na čelu naredne administracije, obezbijediti punu podršku započetom projektu „Grad sunca“, ali i izgradnji kongresnog centra, čiji će investitor većinom biti Elektroprivreda RS – a koji će u Trebinju okupljati sve važnije skupove u regionu.

luka2

Trebinje mora da podstiče i razvoj poljoprivrede, posebno uzgoj mediteranskih kultura, a kroz stvaranje i davanje pod koncesiju novih poljoprivrednih površina, kaže Petrović dodajući da je u tom smislu „u planu i kupovina mašine koja prerađuje kamen i zemlju“.

Od infrastrukturnih prioriteta Petrović je pomenuo rekonstrukciju puta Trebinje –Ljubinje, dovršetak gradske obilaznice, izgradnju zatvorenog bazena na Abazovini, uz izmještanje pomoćnog stadiona, te asfaltiranja svih makadamskih puteva na području grada po prethodno donesenom programu „kako bi se taj problem konačno stavio ad akta“.

Na skupu su govorili i predstavnici gradskih odbora partija potpisnica sporazuma – Ljubica Miljanović iz SNSD-a, Petar Ivanković iz DNS-a, Rajko Ćapin iz Socijalističke partije, Slaviša Grkavac iz koalicije „Radikalno bolje“, te Mijat Šarović iz Ujedinjene Srpske.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: