PUP podržao Luku Petrovića, Vučurević tvrdi da se radi o ličnim interesima | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

PUP podržao Luku Petrovića, Vučurević tvrdi da se radi o ličnim interesima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.08.2016.

Predstavnici Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera RS Trebinje na predstojećim oktobarskim lokalnim izborima podržaće Luku Petrovića, kandidata saveza Nezavisnih socijaldemokrata Trebinje za gradonačelnika Trebinja.

Oni su danas, u prisustvu predstavnika trebinjskih gradskih odbora SNSD-a, DNS-a, Socijalističke partije RS, koalicije „Radikalno bolje“ i Ujedinjene Srpske, potpisali Sporazum o podršci Luki Petroviću kao zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Trebinja.

„Ovu odluku smo donijeli nakon analiza i procjena stanja na području grada i ubijeđeni smo da ćemo sa ovom odlukom maksimalno pomoći penzionerima grada Trebinja“, rekao je predsjednik Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Trebinje i odbornik u gradskom parlamentu Đoko Tarana.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, odluka o podršci kandidaturi Luke Petrovića za gradonačelnika Trebinja donesena je na sinoćnjoj sjednici Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzioonera Trebinje – sa 19 glasova za, dva uzdržana i jednim protiv.

Upitan da prokomentariše da li je ova odluka uslovljena pojedinačnim interesima, Tarana je odgovorio da je sve u životu jednog čovjeka prolazno, dodavši da je i život prolazan te da su samo interesi vječni.

„Naš interes je interes programa partije, interes gradskog odbora Trebinje i svih penzionera – a lični interes Đoka Tarane ne postoji“, naglasio je Tarana.

On će, kako je danas saopštio, do oktobra biti dio skupštinske većine u trebinjskom parlamentu i u narednom dijelu mandata i poštovati međustranački sporazum koji je potpisan prije četiri godine.

VUČUREVIĆ: PODRŠKA MOTIVISANA LIČNIM INTERESIMA

 Aktuelni gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević – u čijoj skupštinskoj većini je Đoko Tarana, kao član kluba odbornika PDP-PUP – rekao je da nije iznenađen odlukom Gradskog odbora PUP-a Trebinje da na predstojećim izborima podrži njegovog protivkandidata.

To su lični interesi nekoliko ljudi koji imaju privatni biznis i koji to rade zbog određenih projekata ili tenderskih dokumenata“, naveo je Vučurević.

On je istakao da njegovu kanidaturu za gradonačelnika Trebinja ispred SzP podržava na desetine članova trebinjskog PUP, među kojima su i oni koji su na odborničkim listama na lokalnim izborima.

„Ne vidim razloge zašto PUP daje podršku SNSD-u, ‘grobaru penzionerske populacije’, koji je doveo penzionere u ovakav položaj, a penzioni sistem pretvorio u neodrživ“, istakao je Vučurević.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: