NEVESINJE: Politički subjekti se saglasili da vode korektnu kampanju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

NEVESINJE: Politički subjekti se saglasili da vode korektnu kampanju

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:02.08.2016.

Predstavnici političkih subjekata koji će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u opštini Nevesinje  potpisali su juče pravila ponašanja u predizbornom i izbornom periodu.

Pravila je predložila Etička komisija časti i zasnovana su na već postojećim odredbama utvrđenim zakonskim aktima  s namjerom da se izbori provedu u demokratskoj atmosferi.

U potisanom dokumentu navodi se da će politički subjekti  u predizbornoj kampanji birače upoznavati sa programskim ciljevima i da neće uticati na slobodnu volju birača „kupovinom glasova“. Potpisnici su se obavezali da će uticati na svoje kandidate i simpatizere  da plakate i političke parole ne ističu na mjestima koja nisu predviđena zakonskim odredbama i da  se uzdrže od uništavanja propagandnog materijala drugih učesnika.

Odborničke kandidate na predstojećim lokalnim izborima u Nevesinju imaće 14 političkih subjekata. Za načelničku funkciju boriće se dva kandidata.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: