TAMINDŽIJA: Izetbegović ruši BiH opstruišući najveće projekte u Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

TAMINDŽIJA: Izetbegović ruši BiH opstruišući najveće projekte u Srpskoj

Izvor: Hercegovina press | Datum:11.01.2022.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija izjavio je da predsjednik SDA Bakir Izetbegović ruši BiH, opstruišući sve što se radi i gradi u Republici Srpskoj, prvo Hidroelektranu „Buk Bijela“, a danas Hidroelektranu „Dabar“.
Tamindžija je upitao zašto Izetbegović javno ne kaže da je za otcjepljenje Republike Srpske.

„Mi smo očekivali neke pozitivne vijesti nakon njegovog razgovora sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, a dočekali smo da Izetbegović ide u susjednu zemlju da bi radio protiv projekata u Republici Srpskoj i zaustavio investicije i razvoj. Mi se radujemo svakom velikom projektu u Federaciji i bićemo podrška. I ako je od Izetbegovića, previše je“, rekao je Srni Tamindžija, koji je izvršni direktor u Hidroelektranama na Trebišnjici i dugo godina uključen u realizaciju projekta „Gornji horizonti“.



Tamindžija navodi da je Izetbegović danas izgovorio laži oko „Gornjih horizonata“. „Ako je neinformisan, pozivam ga da se informiše, ali bojim se da je u pitanju čista zlonamjernost“, navodi Tamindžija.

On je istakao da „Gornji horizonti“ nemaju štetan uticaj na okolinu, što je nakon trogodišnjeg sudskog spora potvrdio i Sud BiH.

„`Gornji horizonti` prema stručnoj studiji imaju pozitivan uticaj na Neretvu. Kada su male vode, akumulacija `Gornjih horizonata` prihranjujte vrela, a u režimu velikih voda smanjuje poplave“, objašnjava Tamindžija.

On premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću poručuje da kada je u pitanju sistem HE na Trebišnjici i njegov razvoj da Bakir Izetbegović ne može biti sagovornik, već Republika Srpska.



„Kada je Plenković bio u Sarajevu dobio je podatke od predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije koliko smo zajedno pretrpjeli štete zbog neraspoloživosti HE `Dubrovnik` i neodgovornog odnosa Vlade Hrvatske i Hrvatske elektroprivrede“, naveo je Tamindžija.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je danas u Mostaru da ima podršku Hrvatske da pokušaju zaustaviti projekat „Gornji horizonti“.

Izetbegović je rekao da je sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem u Dubrovniku dogovorio da to pokušaju jer bi to, kako je naveo, u potpunosti izmijenilo ekološki sistem u Hercegovini.

Srna


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: