Da li je u Trebinju počela predizborna kampanja ili privatizacija HET-a | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Da li je u Trebinju počela predizborna kampanja ili privatizacija HET-a

Izvor: Herceg RTV | Datum:21.01.2022.

Opozicionari su danas, ispred sjedišta Hidroelektrana na Trebisnjici iznijeli svoje stavove o navodnoj privatizaciji HET-a.

Narodni poslanik PDP Ljubiša Krunić je istako da traže da se povuče navodna odluka o kapitaizaciji, a kako kaže, danas će opozicionari prisustvovati i Skupšti akcionara.

“Tražimo da ova odluka bude na stolovima pred narodnim poslanicima, da oni
odluče da li treba vršiti dokapitalizaciju”, istakao je Krunić i dodao da im poručuje da će, kako kaže, konačno morati polagati javnosti račune.

“Hidroelektrana i Elektroprivreda su vlasništvo svih građana Republike Srpske i branićemo ga svim dozvoljenim demokratskim sredstvima”, istakao je Krunić i zaključio da je to poruka opozicionara.

Na pitanje našeg novinara da li imaju čvrste dokaze za tvrdnje o privatizaciji odgovarali su vidno iznervirani, pa se s pravom nameće pitanje da li je ovo ustvari počela predizborna kampanja?!

“Ne tvrdimo nego smo ih objavili stotinu puta”, rekao je narodni poslanik Nebojša Vukanović, a na naše pitanje, ako se dokaže da nisu upravu, da li će izaći u javnost i izviniti se Vukanović je kratko poručio: “Nek' me odma' stave u okove”, a nešto rječitiji je bio predsjednik SDS-a Vukota Govedarica koji je nadovezujući se na naše pitanje, odgovarao novim pitanjima.

“ Da li ste vi upoznati da se kapital akcija prodaje na berzi, da li je Fadil Novalić rekao da će Elektroprivreda Federacije izaći da kupi akcije HET-a na berzi I je li trebam još nešto da vam pričam da bi vi to shvatili?”, rekao je Govedarica i zaključio da se prodavaju akcije na berzi po 29 feninga a da su prije petnaest godina, iste akcije vrijedile 81 fening.

Iako su opozicionari danas najavili da će uz punomoć  nekih akcionara prisustovati sjednici Skupštine HET-a, tačnije da su predstavnici Ljubiša Krunić, Vukota Govedarica i Nebojša Vukanović nešto kasnije iz Hidroelektrana na Trebišnjici su
se oglasili saopštenjem da je Komisija za glasanje konstatavola da na spisku prisutnih i zastupanih akcionara  i njihovih punomoćnika, ne postoji ime i prezime osobe, kao akcionara, a koja je dala punomoć Nebojši Vukanoviću, te pomenuti iz
tih razloga, nije ni mogao prisustovati sjednici.

Podsjećamo, današnje obraćanje opozicionara medijima je bilo ispred sjedišta
HET-a, pošto je MUP RS prethodno strogo zabranio protestnu šetnju.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: