Skupština grada donijela odluke o dobitnicima Svetosavske nagrade | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Skupština grada donijela odluke o dobitnicima Svetosavske nagrade

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.01.2022.

Pet zaslužnih radnika iz oblasti obrazovanja i vaspitanja dobitnici su Svetosavske nagrade za 2021. godinu, odlučila je danas jednoglasno i bez rasprave Skupština grada na desetoj redovnoj sjednici.

Priznanje koje nosi ime prvog srpskog prosvetitelja dodijeljeno je posthumno - Dušanu Kovačeviću, profesoru, direktoru i sekretaru Gimnazije „Jovan Dučić“ i Danici Rikalo, vaspitaču u Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“.

Svetosavska nagrada, odlukom Skupštine, biće uručena i Milosavi Ilić, bivšem nastavniku, pomoćniku direktora i direktoru Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“, Dragoslavu Grujičiću bivšem profesoru mašinske grupe predmeta i direktoru Tehničke škole i Dragoslavu Đordanu bivšem nastavniku i direktoru Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Svetosavsku nagradu Grad Trebinje dodjeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju, vaspitanju i unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja u gradu Trebinju.

Kako je obrazložio predsjednik Komisije za dodjelu javnih priznanja Dragoslav Banjak, svi ovogodišnji prijedlozi dospjeli iz osnovnih i srednjih škola i predškolske ustanove prihvaćeni su jer ispunjavaju sve uslove propisane javnim pozivom.

Prethodno je skupština usvojila programa rada Skupštine Grada za 2022. godinu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: