Ne učestvujemo u zasjedanjima Skupštine dok radi nezakonito | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ne učestvujemo u zasjedanjima Skupštine dok radi nezakonito

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:16.09.2016.

Odsustvo odbornika opozicije sa skupštinih zasjedanja nije nikakav njihov „hir i nemar“ već su za to krivci „oni koji grubo krše procedure i nezakonito djeluju“ još od 25. marta ove godine, od kada „u skupštini sjede dva odbornika sa nelegitimnim mandatima“, tvrdi Zdravko Butilija, kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini grada.

press-snsd

Butulija, koji je i odbornik u aktuelnom sazivu Skupštine grada, na pres konferenciji je istakao da je 25. marta „grubo prekršen poslovnik jer je skupština verifikovala mandate prije usvajanja dnevnog reda“, te da odbornici SNSD-a ne žele „da učestvuju u radu institucije koja krši poslovnik koji je sama donijela“.

Govoreći o izvještaju o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, koji je danas na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja, Butulija je rekao da je izvještaj potvrdio raniji stav SNSD-a „da je budžet preambiciozan i neostvariv“, pojasnivši da je u ovom periodu ostvareno oko 40% planiranih neporeskih prihoda.

„Gradonačelnik je obećao i rekordna kapitalna ulaganja u Trebinje, ali je realizovano mizernih 20% od predviđenih gotovo 6 miliona KM. Ako bi, sa druge strane, izgovor bio da je sezona investicija u prvoj polovini godine bila tek na početku – onda je moja kontrapitanje: zašto je u nacrtu rebalansa za ovu stavku predviđeno 1.300.000 KM manje nego na početku godine“, zapitao je Butulija.

Butulija tvrdi da gradonačelnik Vučurević prije nekoliko dana nije potpisao 29 ugovora „sa pripravnicima, nego sa volonterima koji za svoj rad neće dobiti ni marku“.

Petar Ivanković, nosilac liste DNS-a za Skupštinu grada i odbornik u aktuelnom skupštinskom sazivu, upozorio je na povećanje konta za lična primanja u nacrtu rebalansa budžeta za 270.000, a za službena putovanja i stručna usavršavanja za 330.000 KM, dodajući da nije protiv zapošljavanja mladih i visokoobrazovanih ljudi, ali da će nakon 2. oktobra, ako dobiju povjerenje građana, „to morati da se radi drugačije“.

Nosilac liste NDP-a za Skupštinu grada i odbornik u aktuelnom skupštinskom sazivu Slobodan Šaraba rekao je da je dodatni razlog za pres konferenciju u krugu gdje su smještene trebinjske viskoškolske ustanove to što je „aktuelna vlast napravila zločin prema gradskim fakultetima“, koji, kako tvrdi, i pored obećanja „za četiri godine nisu dobili nijednu konvertibilnu marku iz budžeta“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: