Saopštenje SzP-a kao odgovor na poziv Luke Petrovića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Saopštenje SzP-a kao odgovor na poziv Luke Petrovića

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:21.09.2016.

Na poziv predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Luke Petrovića na sastanak povodom predstojećeg referenduma, Savez za promjene je odgovorio saopštenjem:

„Poziv Luke Petrovića shvatio sam kao još jedan izraz licemjerstva i nedoličnog ponašanja Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Ne može na sabornost i odbranu Republike Srspke da poziva stranka koja nije državotvorna i čiji se predsjednik javno hvalio da nije učestovao u Vojsci RS i stvaranju RS. Ne mogu da pozivaju na sabornost oni koji ovih dana umjesto djece poginulih boraca zapošljavaju kriminalce. Ne mogu na sabornost da pozivaju oni koji su djecu boraca i poštenih radnika nazvali kopiladima. Ne mogu na sabornost da pozivaju oni koji su sve učesnike: borce, invalide i sve porodice poginulih boraca nazvali izdajnicima. Ne mogu na sabornost i odbranu RS da  pozivaju oni koji su prijetili borcima, niti oni koji su ukinuli invalidnine i uskratili dio prava boračke populacije, koja je stvaranje RS iznijela na svojim plećima“, istakao je Vučurević.

On je dodao da poziv shvata „kao provokaciju nemorala prema ljudima sa časnim namjerama“.

„Naša poruka časnim i poštenim ljudima jeste da oni znaju kako se brani RS jer su je stvarali  a ne oni koji su je izdali i koji su je rušili i koji je i danas ruše. Ne mogu na patriotizam pozivati oni koji su izdajnici a ne patriote. Naš narod zna i ne treba ga pozivati na referendum, slavićemo 9. januar kao što smo ga uvijek i slavili. Ovdje je riječ samo o prikupljanju niskih političkih poena“, kategoričan je Vučurević.

On je naveo da Savez za promjene i svi oni koji su na poštenoj strani, strani dostojanstva boraca i poginulih boraca neće biti sa ovakvim SNSD-om iako i u ovoj stranci ima časnih ljudi, saopšteno je iz Izbornog štaba kandidata Saveza za promjene Trebinje za gradonačelnika Trebinja Slavko Vučurević.

slavko-izbori


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: