SzP: Ispred Elektroprivrede RS po odgovore o zloupotrebama | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

SzP: Ispred Elektroprivrede RS po odgovore o zloupotrebama

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:26.09.2016.

Saopštenje za javnost Saveza za promjene Trebinje:

RiTE Gacko ponovo je ispala iz pogona zbog lošeg kvaliteta i nedovoljne količine uglja, te loše urađenog remonta postrojenja. Već dvije godine preduzeće posluje negativno i povećava gubitke, a sa druge strane dolazi do povećanja troškova i broja zaposlenih. I pred ove izbore zaposlen je veliki broj aktivista vladajućih stranaka, prije svega SNSD-a i Socijalističke partije. Postoji više nego osnovana bojazan da bi uskoro moglo doći do kraha prenapregnutog balona, potpunog prekida rada i otvaranja stečaja u RiTE Gacko.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović nedavno je izjavio novinarima da će u HET zaposliti još 500 partijskih poslušnika ako je to neohodno. Ovakvo drsko i bahato ponašanje je kap koja je prelila čašu. Kao posljedica velikih zloupotreba iz kampanje za opšte izbore 2014. godine, nezakonitog izvlačenja desetina miliona KM i zapošljavanja više stotina aktivistva vladajuće stranke došlo je do povećanja cijene električne energije u RS za 5%.  Svi građani morali su da plate cijenu poslaničkog mandata Luke Petrovića i ostalih energetskih poslanika, a postoji bojazan da će uskoro novim nametima morati da finansiraju njihovo napredovanje u političkoj karijeri.

ers-pres

Zbog toga će se u ponedeljak, 26. septembra, sa početkom u 11.00 ispred Elektroprivrede RS održati konferencija za novinare kako bi se od odgovornih zatražilo da odgovore na pitanja koja već duže vremena interesuju javnost, te odgovore na pitanja i dokumente koje je u specijalnom izdanju Glasa komune nedavno objavio Nebojša Vukanović.

Ovom prilikom pozivamo i sve građane koji su zabrinuti za stanje u elektroenergetskom sistemu da prekinu ćutanje, smognu hrabrosti da podignu glavu i dođu na konferenciju za novinare, te zatraže od rukovodstva Elektroprivrede RS da im se obrati i odgovori pitanja koja su od vitalnog značaja za Hercegovinu.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: