SzP: Jesu li maketa Grančareva i vodoskok u Bregovima jedine ivesticije HET-a u protekloj deceniji!? | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

SzP: Jesu li maketa Grančareva i vodoskok u Bregovima jedine ivesticije HET-a u protekloj deceniji!?

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:26.09.2016.

Većina građana ne zna da je proteklog vikenda Termoelektrana Gacko ispala iz pogona zbog loše urađenog remonta i nedovoljne količine kvalitetnog uglja za redovan rad. Dugovanja RiTE Gacko odavno su premašila 130 milona maraka i umjesto da rukovodstvo smanji broj zaposlenih i radi na povećanju proizvodnje, oni nastavljaju sa stranačkim zapošljavanjem. Ovo je krajnji trenutak da se čelni ljudi Elektroprivrede Republike Srpske pozovu na odgovornost, jer ako se ovako nastavi, RiTE  Gacko će otići u stečaj, a Hercegovina će ostati bez 2.000 zaposlenih, rekao je Nebojša Vukanović, ispred SzP na konferenciji za novinare koja je danas organizovana ispred sjedišta Elektroprivrede RS, a u prisustu više stotina građana Trebinja.

vukan

On je precizirao da RiTE Gacko godišnje proizvodi energije u vrijednosti od 120 miliona maraka, 60 miona HET i HE Višegrad  30 milona KM.

“To znači da je za deset godina u ovim centralama proizvedeno struje u vrijednosti 2 milijarde maraka. Pitamo se, gdje su ti silni novci i šta je rukovodstvo Elektroprivrede  napravilo u Hercegovini – jesu li maketa Grančareva i propali vodoskok u Bregovima svi projekti HET-a u Trebinju u proteklih 10 godina“, zapitao se Vukanović.

Svi građani, ističe Vukanović,  moraju su da plate cijenu poslaničkog mandata Luke Petrovića i ostalih energetskih poslanika Ilije Tamindžije i Srđana Milovića, a postoji bojazan, upozorava on, da će uskoro novim nametima građani  morati da finansiraju njihovo napredovanje u političkoj karijeri.

„Došao sam ovdje, da ispred sjedišta Elektroprivrede RS da pitam zašto me nisu tužili poslije objavljenog zbornika, gdje sam predstavio čitav serijal sumnjivih ugovora, koje je HET potpisao sa fiktivnim  firmama“, kaže on.

„Kako to da Institut za građevinarstvo Slobodana Stankovića dobije svaki posao – od gradnje bazena, geoloških istraživanja, krpljenja kompezacionog bazena i ostalih poslova“, zapitao se Vukanović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: