Borci sa Trga poručili: Izdajnici su oni što zapošljavaju dezertere i kriminalce u energetski sektor | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Borci sa Trga poručili: Izdajnici su oni što zapošljavaju dezertere i kriminalce u energetski sektor

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:26.09.2016.

U organizaciji Koordinacionog odbora boračkih udruženja Sarajevsko – romanijske regije, Podrinja i istočne Hercegovine, danas je u Trebinju organizovan skup, pod nazivom „Dođi, kaži zašto sam izdajnik“.

img_6729

Svetozar Aćimović, jedan od ratnih komandanata trebinjske brigade Vojske RS, istakao je da je ponosan na svoje saborce, te dodao da se ne stidi što je bio u redovima Vojske RS.

Pitajući se, da li u našoj istoriji, mi uvijek moramo da podsjećamo nekog da smo bili u prvom borbenom ešalonu srpskog korpusa koji je branio i stvorio RS, on je naglasio da je VRS bila tamo gdje je bilo najteže, a život najjeftiniji.

„Dvadeset tri hiljade naših najvrjednijih i najčestitijih saboraca ugradilo je živote u RS. Oni nas opominju i pitaju šta je sa porodicama poginulih, ratnim vojnim invalidima,  nezaposlenim borcima. Mi moramo na to dati odgovor“, podvukao je on.

img_6715

Na skupu je govorila i Dragana Minov, kćerka poginulog borca VRS.

Podsjetivši da joj je otac poginuo kada je imala nepunih pet godina, ona je rekla da ne može prihvatiti činjenicu što se o članovima njihovih porodica ne vodi dovoljno računa.

„Ja sam zaposlena prije tri godine zahvaljujući gradonačelniku Slavku Vučureviću. Tu sreću imalo je još 50-ak djece poginulih boraca, ali još uvijek ima onih kojima nije pružena šansa da riješe pitanje zaposlenja. Upravo zbog njih, sam ja danas ovdje. Žalosno je da se u eneregetskom sektoru primaju osuđeni kriminalci dezerteri i članovi njihovih porodica, dok mladi i školovani sugrađani Trebinja na to nemaju pravo“.

img_6747

Prisutnima se obratio i logoraš iz Lore, Borislav Hamović, borac prve kategorije VRS.

„Moji ratni drugovi – logoraši i ja, sanjali smo dan kada ćemo se u našu Republiku Srpsku vratiti kao u domovinu u kojoj će vladati sloga, poštenje i pravednost. A šta smo dočekali. Dočekao sam da me je sramota reći da sam Srbin i da živim u ovakvoj RS koju vode lopovi i kriminalci. Dočekali smo da nam i Lora i Kerestinac budu lakši od ovih muka kojima su nas izložili oni koji se usudiše da nas izdajnicima zovu”, naglasio je Hamović.

Današnjem skupu prisustvovali su borci iz istočno – hercegovačkih opština i Foče. 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: