SNSD: Porodica i radno mjesto – stubovi platforme za bolje Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

SNSD: Porodica i radno mjesto – stubovi platforme za bolje Trebinje

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:27.09.2016.

Porodica i radno mjesto – stubovi su izborne platforme SNSD i koalicionih partnera, sa kojom će Trebinje poslije 2. oktobra krenuti u izgradnju boljeg života, vođeno mišlju o samo jednom – svojoj djeci, poručio je večeras sa završne izborne konvencije SNSD-a kandidat ove stranke za gradonačelnika TrebinjaLuka Petrović.

snsd3

„Tokom proteklih šest mjeseci sastao sam se sa preko dvije hiljade domaćina. Ušao sam u više stotina kuća. I vidio sam da postoji veliki jaz između bogatih i siromašnih. Ali sam takođe vidio – da se problemi mogu riješiti“, istakao je on dodajući da SNSD za te izazove ima „tim zrelih, spremnih i sposobnih ljudi“, ali i „punu podršku predsjednika i Vlade RS“.

„Prema Banjaluci ćemo imati poštovanje, a od Banjaluke očekivati respekt, pomoć i svijest o tome da smo na istom putu“, rekao je Petrović.

Predstavljajući izbornu platformu u sedam tačaka, on je rekao da su na čelnom mjestu – razvoj, investicije i zapošljavanje, kroz jačanje privatnog preduzetništva, realnog  samozapošljavanja i kapitalne projekte, poput glavne gradske i već započete obilaznice, projekte vodosnabdijevanja grada, navodnjavanja Petrovog i Trebinjskog polja i Gomiljana.

snsd5

Važno mjesto u platformi dobili su i podrška poljoprivredi, kroz „formiranje agrarnog fonda, otkupnih stanica i manjih hladnjača“ za podsticanje finalne proizvodnje, jačanje turističkih kapaciteta, uz kvalitetnije povezivanje i modernizaciju saobraćajnica, te briga o ženama Trebinja, kroz zalaganje za treću besplatnu vantjelesnu oplodnju, materinski dodatak za treće dijete i podršku višečlanim porodicama.

U okviru socijalne politike posebna pažnja biće usmjerena prema porodicama bez zaposlenih ili malim primanjima i penzionerima, a kultura će biti „oblast od prevashodnog značaja, u koju će se ulagati više nego ikada“, rekao je Petrović najavivši u oblasti sporta povratak fudbalskog kluba „na stare staze slave“, podršku i drugim kolektivima, te zatvoreni bazen za plivačke sportove. Zaključna tačka platforme je „uspostavljanje funkcionalnih mjesnih zajednica, preko kojih će se prepoznavati i rješavati problemi građana“.

„U jednoj rječi, obećavam da će sve gradske službe, od gradonačelnika do šalterskih radnika, imati samo jedan zadatak – da budu što efikasniji i na usluzi svakom građaninu“, istakao je Petrović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je na skupu da uprkos političkim sukobima nikada nije odustajao od Trebinja, jer smatra da je „udaljiti Trebinje od Banjaluke – ravno je nacionalnoj i narodnoj izdaji“.

snsd2

Sretao sam po svijetu Trebinjce i uvijek su mi najljepše pričali o Trebinju. I uvijek bi ih pitao zašto se ne vrate. I uvijek su mi govorili da je samo nešto malo falilo. A ja sam uvjeren da to malo možemo obezbijediti – sa novom političkom strukturom u ovom gradu, sa ljudima koji nisu htjeli da ćute i da gladaju, nego su se pobunili i rekli – hoćemo drugačije Trebinje“, rekao je Dodik.

On je istakao da je Trebinje „mjesto koje zaslužuje više – i dobija više sa Lukom Petrovićem“, ali i „sa bratskom povezanošću sa Banjalukom“.

„Obećavam da ćemo, nakon pobjede, ovdje biti često i da ćemo tražiti rješenja za sva otvorena pitanja. Želimo da ovaj grad sine, osvane u jednom novom svjetlu, dobije dimenziju koju zaslužuje“, istakao je predsjednik SNSD-a.

snsd6

Nosilac liste SNSD-a za Skupštinu grada Gordan Mišeljić poručio je građanima da SNSD nudi „znanje, stručnost i spremnost na rad“, a aktuelnoj vlasti „da nije sramota izgubiti od boljeg“.

„A naš tim je najbolje što Trebinje ima. Oni će se dokazati u skupštinskim klupama, a ako ne odgovore vašim očekivanjima, odgovaraće svima vama, zajedno sa mnom“, rekao je Mišeljić.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: