DNS: Tribinom u školi nismo prekršili zakon, potvrdio i CIK | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

DNS: Tribinom u školi nismo prekršili zakon, potvrdio i CIK

Izvor: radio Trebinje | Foto: radio Trebinje | Datum:28.09.2016.

Održavanjem centralne tribine u prošlu nedjelju u prostorijama osnovne škole Sveti Vasilije Ostroški nismo prekršili Zakon o obrazovanju RS, koji kaže da se ovakvi skupovi ne mogu održavati – za vrijeme nastave, rečeno je juče na konferenciji za novinare Demokratskog narodnog saveza.

dns

Petar Ivanković, predsjednik Gradskog odbora DNS-a i nosilac liste ove stranke za odbornika u gradskoj skupštini, rekao je da se PDP žalio Centralnoj izbornoj komisiji BiH zbog održavanja centralne tribine DNS u ovoj vaspitno-obrazovanoj ustanovi, ali da su na žalbu „sa razlogom dobili odbijenicu“.

U PDP-u su pokazali opšte neznanje kada su potpisali ovu žalbu. Pokazali su i veliko licemjerje jer su zaboravili da su nam zabranili održavanje centralne tribine u Domu mladih, iako su nam je prethodno obećali. Kad su nam otkazali Dom mladih, mi smo zakazali tribinu u osnovnoj školi, nakon čega su se nekoliko puta žalili – i dobili odbijenicu i od Gradske i od Centralne izborne komisije“, istakao je Ivanković.

On je dodao da odbornici PDP čak nisu ispoštovali ni rok za žalbu od 24 časa, nego je žalba upućena po isteku roka.

Prema riječima Srđana Bubala, kandidata za odbornika DNS, članovi PDP koji su potpisali ovu žalbu „razumiju se u zakon onoliko koliko su se i razumjeli u vođenje grada u  protekle četiri godine“.

„Kao što u zakonu jasno piše da se politički skupovi ne smiju održavati u toku nastave, tako piše i da se mitinzi ne mogu održavati ni u sportskim dvoranama, ni u domovima mladih, ni u prostorijama mjesnih zajednica. A oni su svaku svoju tribinu održali – na ovakvim mjestima. Nama nije padalo na pamet da se time bavimo i ulažemo žalbu zbog takvih stvari“, pojasnio je Bubalo na današnjoj konferenciji za novinare.

Šef izbornog štaba DNS-a i kandidat sa liste ove stranke za Skupštinu gradaRadenko Drašković smatra da su se iz PDP-a na pritužbe odlučili „vjerovatno iznervirani posjećenošću tribina DNS-a i podrškom koju stranka ima na predstavljanjima svojih izbornih ciljeva“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: